Όταν ο Κουτσούμπας νικάει τον Μητσοτάκη…

 Όταν ο Κουτσούμπας νικάει τον Μητσοτάκη…

Η διάσπαση και εν συνεχεία δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προκαλεί έναν ενδιαφέροντα δημοσκοπικό ανταγωνισμό μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Δημήτρη Κουτσούμπα. Με το ΠΑΣΟΚ, αν και στάσιμο ή ακόμα και με μικρές απώλειες (ανάλογα την μέτρηση), να προπορεύεται σταθερά και να εγγράφεται ως δεύτερο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει, πλέον, σοβαρό πρόβλημα. Εκείνο, όμως, που εντυπωσιάζει είναι η δημοσκοπική εκτόξευση του ΚΚΕ και ακόμα περισσότερο του Δημήτρη Κουτσούμπα στην δημοφιλία. Σε τέτοιο βαθμό που στις “θετικές γνώμες” ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κερδίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη,

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτυπώνουν πλεονεκτήματα αλλά και αδυναμίες που επηρεάζουν την πρόθεση ψήφου των κομμάτων.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εξακολουθεί να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ποσοστό των θετικής γνώμης που έχουν οι πολίτες για τον Πρωθυπουργό φτάνει το 46%. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης χάνει, πλέον στα σημεία από τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είναι δεύτερος σε δημοτικότητα με 44% έχει όμως μικρότερο ποσοστό αρνητικής γνώμης από τον κ. Μητσοτάκη. Για τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα εκφράζει αρνητική άποψη το 48% ενώ το ποσοστό αρνητικής γνώμης για τον Πρωθυπουργό φτάνει το 52%. Η υψηλή δημοφιλία του κ. Κουτσούμπα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ, στις δημοσκοπήσεις, φλερτάρει με το διψήφιο ποσοστό.

Το αξιοσημείωτο του πίνακα με τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών είναι η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής γνώμης που φτάνει το 73%. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κασσελάκης έχει ποσοστό αρνητική γνώμης που ξεπερνά ακόμα και αυτό που έχουν οι επικεφαλής της «Νίκης» και των «Σπαρτιατών» τους οποίους, πάντως, ξεπερνά στα ποσοστά θετικής γνώμης. Είναι εμφανές ότι με τέτοιο ποσοστό αρνητικής γνώμης η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει, στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, την δεύτερη θέση, εξελίσσεται σε μια πολύ δύσκολη υπόθεση.

Στην τρίτη θέση του πίνακα με τις δημοτικότητες φιγουράρει ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό θετικής γνώμης που φτάνει το 37%. Οι αρνητικές γνώμες για τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ φτάνουν το 56%. Ακολουθούν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κυριάκος Βελόπουλος. Τις τρεις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν οι Αλέξης Χαρίτσης, Νατσιός Δημήτρης και Στίγκας Βασίλης.

Με πληροφορίες από tovima.gr

Σχετικά Άρθρα