Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον Μπάμπη Κούτσικο- Πυροβολήθηκε μία φορά από κοντινή απόσταση

 Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον Μπάμπη Κούτσικο- Πυροβολήθηκε μία φορά από κοντινή απόσταση

Μια φορά και από κοντινή απόσταση έχει πυροβοληθεί ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος, σύμφωνα με το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έρευνας. Όπως είχε δείξει και η αυτοψία που είχε γίνει στο τόπο της δολοφονίας στο Μεσολόγγι χρησιμοποιήθηκε δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 31χρονος δέχτηκε σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά. Κοντά στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε ένα κομμάτι από φυσίγγιο που έχει σταλεί για έλεγχο στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού του θύματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται η πιθανότητα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ενώ έμφαση δίνεται στο να βρεθεί το κίνητρο και για αυτό – εκτός των άλλων- αναζητούνται και μαρτυρίες. Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές ο εντοπισμός της σορού σίγουρα θα δώσει στοιχεία στις αρχές για την έρευνα της υπόθεσης. Στοιχεία τα οποία θα αποκλείσουν ή θα αποδείξουν και τη συμμετοχή ίσως και κάποιου συνεργού.

  • Νέες πληροφορίες που περιπλέκουν τα κίνητρα γύρω από τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κουτσίκου στο Μεσολόγγι έρχονται στη δημοσιότητα.

Ο 50χρονος κρεοπώλης κατά την απολογία του επιχείρησε να «κάψει» το οικονομικό κίνητρο, λέγοντας ότι τον είχε ξεπληρώσει. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Μπάμπης ήταν κυνηγός θησαυρών και ότι συνεργαζόταν με άλλα δύο άτομα -τα οποία δεν κατονόμασε- στρέφοντας τις υποψίες σε αυτούς.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο κρεοπώλης, υποστήριξε είχε δανειστεί από τον Μπάμπη 7.500 ευρώ κι ότι επέστρεψε σε πρώτη φάση 6.500 ευρώ και την περίοδο των εορτών τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ. Τη μοιραία μέρα είπε ότι του ζήτησε ο Μπάμπης να τον πάει στην περιοχή των παλιών ΤΕΙ κι ότι όταν έφτασαν του πρότεινε να κάνουν γύρες κι ότι εκείνος δέχθηκε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης του είχε εκμυστηρευτεί ότι ψάχνει για «θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε».

  • Ερωτηθείς γιατί βρέθηκε στο παρατηρητήριο πουλιών που βρίσκεται κοντά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα του Μπάμπη υποστήριξε ότι έκανε βόλτες για να φορτίσει η μπαταρία του αυτοκινήτου

«Είχα πάει το αυτοκίνητό μου για επισκευή για τα φώτα και ο μηχανικός μου είπε ότι πρέπει να το κινήσω για να φορτίσει η μπαταρία… Δεν έκανα κάτι εκεί απλώς κινούμουν με το αυτοκίνητο», ανέφερε.

Η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί με μαρτυρίες και στοιχεία να «δέσει» την υπόθεση και να ταυτοποιήσει τον δράστη. Ο 50χρονος βασικός ύποπτος για το άγριο έγκλημα δεν έχει ακόμα ομολογήσει και φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να το κάνει.

Το Action24 έδωσε στη δημοσιότητα μέρος του διαλόγου που είχε ο εισαγγελέας με τον 50χρονο κρεοπώλη, που είναι ενδεικτικός για την στάση που έχει κρατήσει όλες αυτές τις ημέρες.

  • Εισαγγελέας: Έχουμε το αυτοκίνητό σου καταγεγραμμένο σε κάμερα, περνάει από το σημείο. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;
  • Κρεοπώλης: Δεν ξέρω τίποτα.
  • Εισαγγελέας: Πώς δεν ξέρεις. Βλέπουμε να περνάς από το σημείο…
  • Κρεοπώλης: Δεν γνωρίζω τίποτα.
  • Εισαγγελέας: Σε βλέπουμε ότι είσαι εσύ.
  • Κρεοπώλης: Δεν λέω τίποτα.
  • Εισαγγελέας: Μα έχουμε το στίγμα από το κινητό σου, γιατί δεν το παραδέχεσαι;
  • Ο κρεοπώλης δεν απάντησε τίποτα.

Η μοναδική φορά που μίλησε ο κρεοπώλης είναι όταν ζήτησε από τους αστυνομικούς τσιγάρο αλλά εκείνοι δεν του το έδωσαν.

Φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο βρέθηκε κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το φυσίγγιο είναι για αγριογούρουνα, οπότε είναι παρόμοιο με αυτό που ο δράστης πυροβόλησε το θύμα. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εύρημα αυτό καθώς θα σταλεί στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση μαζί με τις δύο καραμπίνες του κρεοπώλη και έτσι θα φανεί αν τα όπλα του υπόπτου έχον σχέση με την δολοφονία του Μπάμπη.

Ωστόσο, οι ερευνητές της αστυνομίας, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του νεαρού για να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια να την εξαφάνισε.

Διατάχθηκε η λήψη DNA από τον 50χρονο κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου,το οποίο θα συγκριθεί με αυτό που βρέθηκε στη σορό του θύματος. Ο 50χρονος που είναι ο κύριος ύποπτος για το έγκλημα δεν ενημερώθηκε χθες από την ανακρίτρια ότι η σορός του 31χρονου βρέθηκε, αλλά το έμαθε αργότερα από τους αστυνομικούς.

Ο κρεοπώλης μεταφέρθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού. Μετά τον εντοπισμό της σορού του Μπάμπη σε βάλτο αλλά ακόμα δεν άλλαξε στάση, καθως επιμένει ότι έχει κενά μνήμης και δεν ξέρει τίποτα για το έγκλμα.

Η βεντάλια των ερευνών αναμένεται να ανοίξει ακόμα περισσότερο το προσεχές διάστημα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο φονικό εμπλέκονται και άλλοι. Παράλληλα, επιχειρείται ο εντοπισμός του όπλου, με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του 31χρονου, με τις έρευνες να εστιάζουν στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου

  • Άμεσα αναμένεται να δημοσιευθεί μάλιτσα και το πόρισμα του ιατροδικαστή που αναμένεται να δώσει τα ακριβή αίτια θανάτουκαι τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Μπάμπης Κούτσικος.

Η αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος και η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσουν απαντήσεις για το αν ο άνδρας, αφέθηκε ή μεταφέρθηκε, αν κυνηγήθηκε ή προσπάθησε να κρυφτεί, αν στην εγκληματική ενέργεια εμπλέκονται ένας ή περισσότεροι δράστες.

  • Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα που είχαν επικοινωνίες ή επαφές τόσο με τον κατηγορούμενο όσο και με το θύμα, αλλά και με ανθρώπους που ίσως γνωρίζουν τι είχε γίνει πριν το μοιραίο βράδυ.

Σύμφωνα με τo Mega, το θύμα δέχτηκε πιθανότατα εννιάβολο ή δωδεκάβολο βλήμα για αγριογούρουνα ενώ σύμφωνα με κυνηγούς, μία τέτοια βολή είναι ικανή να σκοτώσει οτιδήποτε.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, στον εντοπισμό του Μπάμπη φαίνεται να βοήθησε πολύ η κεραία που κατέγραψε το σήμα από την απέναντι πλευρά, από την περιοχή της Οβρυά Αχαΐας. Οι αστυνομικοί έκαναν μία επισταμένη έρευνα και δημιούργησαν ένα τρίγωνο όπου με βάση τα στίγματα είδαν πού μπορεί να είναι ο Μπάμπης.

Σχετικά Άρθρα