Επίθεση Βορίδη σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για επιστολική ψήφο – Τον “τρόλαρε” ο Δουδωνής

 Επίθεση Βορίδη σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για επιστολική ψήφο – Τον “τρόλαρε” ο Δουδωνής

Ο Μάκης Βορίδης αφού ξεκαθάρισε ότι θα απέχει από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ανακουφίζοντας την κυβέρνηση που φοβόταν την καταψήφιση του, ο υπουργός Επικρατείας πήγε στη Βουλή και επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την επιστολική ψήφο.

«Η επιστολική ψήφος είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση που δεν είχε υλοποιηθεί. Η βασική επιλογή είναι αν οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, δια της επιστολικής ψήφου. Περιμένει κανείς από τις πολιτικές δυνάμεις, να τοποθετηθούν με ευθύνη και να πουν πως τοποθετούνται απέναντι σε αυτή την κυβερνητική πρωτοβουλία. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είχατε ψηφίσει στην Επιτροπή υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου. Σήμερα πρέπει να εξηγήσετε γιατί η επιστολική ψήφος είναι καλή για τις ευρωεκλογές και κακή για τις εθνικές εκλογές» τόνισε ο Μάκης Βορίδης και συνέχισε:

«Η επιστολική ψήφος θα αποτιμηθεί στις ευρωεκλογές. Θα ξαναέρθει το θέμα. Ποια θα είναι στάση σας μετά από πέντε ή έξι μήνες; Στα μεγάλα ζητήματα δεν χωρούν τακτικισμοί και τεχνάσματα. Κουράζουν τους πολίτες».

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε και στο πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έλαβε την απόφαση να καταθέσει την τροπολογία για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές. «Όταν η υπουργός η κ. Κεραμέως και ο αναπληρωτής υπουργός ο κ. Λιβάνιος είδαν στην επιτροπή ότι υπάρχει στρατηγική σύγκλιση για την επιστολική στις ευρωεκλογές, είπαν να διευρύνουν το πεδίο εφαρμογής, και να συζητηθεί η επιστολική και για τις εθνικές εκλογές. Πού είναι το σοκαριστικό; Η τροπολογία κατατέθηκε στην έναρξη της διαδικασίας, ώστε να υπάρχει δυνατότητα μεγάλης συζήτησης στην ολομέλεια».

“Τρολαριστική” απάντηση από Δουδωνή

Η επίθεση του Μάκη Βορίδη σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έφερε την αντίδραση του Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος σε “τρολ” διάθεση σχολίασε για τον κ. Βορίδη: «Θέλω να επισημάνω μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Υπουργός που δεν θα ψηφίσει νομοσχέδιο της κυβέρνησης, λαμβάνει το λόγο για να κατηγορήσει την αντιπολίτευση γιατί δεν θα ψηφίσει άλλο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Συγχαρητήρια κύριε Βορίδη είστε ο πρώτος παγκοσμίως».

Σχετικά Άρθρα