Ζαχαράκη: Αύξηση επιδόματος των 2000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού

 Ζαχαράκη: Αύξηση επιδόματος των 2000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού

Την ανάγκη να στηριχθούν τα νέα ζευγάρια που πιέζονται οι προϋπολογισμοί του σπιτιού τους, υπογράμμισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη των νεών οικογενειών.

Ειδικότερα, ανέφερε πως ενισχύονται τα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση, ενώ για τα δίδυμα τέκνα το ποσό είναι διπλό. Πρόσθεσε ότι το επίδομα γέννησης έρχεται να προστεθεί στο επίδομα τέκνου που δίνει ο ΟΠΕΚΑ.

«Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα» είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg, από το Νταβός.