ΝΔ: Σε “ιερές” και πολιτικές συμπληγάδες οι διαφωνούντες-Άμεση ψήφιση του γάμου ομοφύλων-Μέτρα για το δημογραφικό

 ΝΔ: Σε “ιερές” και πολιτικές συμπληγάδες οι διαφωνούντες-Άμεση ψήφιση του γάμου ομοφύλων-Μέτρα για το δημογραφικό

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και ορισμένοι γαλάζιοι βουλευτές δέχονται ασφυκτικό πρέσινγκ. Από τη μια πλευρά είναι οι «πιέσεις» που τους ασκούνται από το Μέγαρο Μαξίμου για να υπερψηφίσουν τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις και από την άλλη πλευρά είναι οι «πιέσεις» που τους ασκούνται από την Εκκλησία για να τις καταψηφίσουν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά την ισχυρή επιρροή που ασκεί η Εκκλησία σε ορισμένους βουλευτές κυρίως της Περιφέρειας, ωστόσο η κυβέρνηση δηλώνει ανυποχώρητη σε θέματα ισότητας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας των παιδιών παρά τον «ιερό πόλεμο» που δέχεται από ορισμένους ιεράρχες και παρά τις «απειλές» καταψήφισης του νομοσχεδίου από τους ορισμένους γαλάζιους βουλευτές.

  • Οι βουλευτές που αντιδρούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου προτάσσουν ως επιχείρημα ότι με τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις πλήττεται ο θεσμός της οικογένειας.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα νέα μέτρα για την στήριξη των νέων ζευγαριών και για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Με αυτό τον τρόπο θα επιχειρήσει να δώσει ηχηρή απάντηση στους βουλευτές αλλά και να περάσει το μήνυμα προς την κοινωνία ότι «στηρίζει τον θεσμό της οικογένειας και τα νέα ζευγάρια». 

  • Ωστόσο το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο στην αυριανή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που συγκαλείται με αποκλειστικό θέμα τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στο γάμο των ομόφυλων.

Κυβερνητικά στελέχη που τάσσονται υπερ του σχετικού νομοσχεδίου υπογραμμίζουν πως με νόημα ότι «εφόσον συζητάμε για πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών και όχι για θρησκευτικό γάμο, οι αντιρρήσεις της Εκκλησίας είναι υπερβολικές» προσθέτοντας πως η Βουλή νομοθετεί και όχι η Εκκλησία.   

  • «Θ’ ακούσουμε και θα συνεχίσουμε ν’ ακούμε τις απόψεις της Εκκλησίας, της Κοινωνίας, αλλά στο τέλος της ημέρας έχουμε υποχρέωση να είμαστε συνεπείς στους πολίτες και σ’ αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ενώ αναφερόμενος στους υπουργούς, επανέλαβε την «αυξημένη θεσμική υποχρέωση» που έχουν αυτοί να στηρίξουν την κυβερνητική πρόταση.

Δεδομένου πάντως ότι η όλη συζήτηση εκ των πραγμάτων δεν ωφελεί τη ΝΔ, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες, με την παρουσίαση του νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο την προσεχή Τρίτη και την ψήφισή του στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα