Καιρός: Σε ποια δύο μέρη της χώρας η θερμοκρασία είχε 38 βαθμούς διαφορά!

 Καιρός: Σε ποια δύο μέρη της χώρας η θερμοκρασία είχε 38 βαθμούς διαφορά!

Στην «κατάψυξη» έχουν μπει αρκετές περιοχές στη δυτική Μακεδονία, με τους κατοίκους να ξυπνούν σήμερα Δευτέρα το πρωί με τσουχτερό κρύο και στο Καστελόριζο να ξυπνούν με… ανοιξιάτικο καιρό, αφού η διαφορά της χαμηλότερης θερμοκρασίας με την υψηλότερη να είναι στους 38 βαθμούς Κελσίου, αναφέρει το meteo.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, στον Νέο Καύκασο στη Φλώρινα καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία σήμερα, αφού ο υδράργυρος έπεσε στους -19,8 βαθμούς Κελσίου στις 08:10 το πρωί. Αξιοσημείωτο είναι το κοντράστ του καιρού στο Καστελόριζο, αφού η θερμοκρασία την ίδια ώρα ήταν στους 18 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή 38 βαθμούς υψηλότερη!

«Τσουχτερό» είναι το κρύο και σε άλλες περιοχές, αφού σε αρκετκά μέρη η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου ενώ η Φλώρινα και η Κοζάνη έχουν την… τιμητική τους σε ό,τι αφορά τις χαμηλές θερμοκρασίες. Η μέση ελάχιστη θερμοκρασία σήμερα το πρωί, σύμφωνα πάντα με το meteo, είναι στους 3 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, σταδιακή ύφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα το πρωί από το meteo:

Νέος Καύκασος Φλώρινας -19,8
Πτολεμαΐδα -16,6
Κοιλάδα Κοζάνης -15,6
Φλώρινα -15,2
Βαρικό Φλώρινας -14,7
Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης -14,6
Μεσόβουνο Κοζάνης -14,1
Άρδασσα Κοζάνης -12,8

Σύσταση περιορισμού μετακινήσεων στη Φλώρινα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν στους κατοίκους της Φλώρινας και τους επισκέπτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις εντελώς απαραίτητες, για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, οι οποίες δημιουργούν στρώματα πάγου στο οδόστρωμα που είναι ολισθηρά και επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς.

Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο γίνεται με τη χρήση χειμερινών ελαστικών ενώ συνιστάται και ο περιορισμός των μετακινήσεων των κατοίκων και εντός της πόλης της Φλώρινας λόγω του παγετού έχουν δημιουργηθεί στρώματα πάγου στα πεζοδρόμια που είναι ολισθηρά και επικίνδυνα για τους πεζούς.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα