Γερμανία: Πολυκερματισμός στο πολιτικό σκηνικό μετά τις διασπάσεις σε CDU και Die Linke- Φόβος για εκρηκτική άνοδο της ακροδεξιάς (AfD)- Ποιός είναι ο Μάασεν που αναστατώνει τους Χριστιανοδημοκράτες

 Γερμανία: Πολυκερματισμός στο πολιτικό σκηνικό μετά τις διασπάσεις σε CDU και Die Linke- Φόβος για εκρηκτική άνοδο της ακροδεξιάς (AfD)- Ποιός είναι ο Μάασεν που αναστατώνει τους Χριστιανοδημοκράτες

21.10.2023, Thüringen, Erfurt: Hans-Georg Maaßen (WerteUnion) bei seiner Rede, wie er sich die Politikwende in Thüringen vorstellt. Das Bündnis für Thüringen veranstaltet in Erfurt die Zukunftskonferenz «Brücken statt Brandmauern». Das Bündnis setzt sich aus kleineren Parteien und Vereinigungen zusammen. Sie wollen auf einer gemeinsamen Liste zur kommenden Landtagswahl antreten. Foto: Heiko Rebsch/dpa +++ dpa-Bildfunk +++

Ο πρώην επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος Hans-Georg Maaßen (CDU για 45 χρόνια) θα ηγηθεί του νέου κόμματος Union of Values. Ο πολυκερματισμός στον χώρο της δεξιάς- ακροδεξιάς αλλά και σε αυτόν της αριστεράς μετά την διάσπαση στο Die Linke δείχνουν πως το πολιτικό σκηνικό στην Γερμανία κατακερματίζεται, με τα δύο μεγάλα παραδοσιακά κόμματα (CDU,SPD) σε εμφανή αμηχανία, τον καγκελάριο ΌΛαφ Σολτς σε πολιτική αποδρομή και το ακροδεξιό AfD σε εκτηκτική άνοδο.

Δύο εβδομάδες μετά τη συμμαχία Sahra Wagenknecht (BSW) , η Ένωση Αξιών με επικεφαλής τον πρώην Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος Hans-Georg Maaßen (61) επιτίθεται τώρα.

► Σε γενική συνέλευση το Σάββατο στην Ερφούρτη, η συντηρητική λέσχη αποφάσισε με το 95% των ψήφων να αποχωριστεί από το CDU και το CSU και να ιδρύσει νέο κόμμα! Ήταν εκεί 278 μέλη με δικαίωμα ψήφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, η ίδρυση προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο στο Bad Godesberg. Ο Μάασεν θα είναι υποψήφιος για το κοινοβούλιο της πολιτείας της Θουριγγίας.

Η Δημοκρατία αφυπνίζεται! Με αυτόν τον τίτλο το περιοδικό Spiegel παρουσίασε τα 100 μεγάλα συλλαλητήρια που έγιναν σε όλη τη Γερμανία το τελευταίο τριήμερο (φωτο), όπου περίπου 1,4 εκατ. Γερμανοί διαδήλωσαν κατά του ακροδεξιού κόμματος AfD, μετά τις αποκαλύψεις ότι συνωμοτούσε με άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις για να οργανώσουν πογκρόμ κατά μεταναστών.

Στα συλλαλητήρια συμμετείχαν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, πολιτικοί, άνθρωποι του αθλητισμού, της τέχνης, επικεφαλής θρησκευτικών δογμάτων και άλλοι παράγοντες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Υπενθυμίζουμε ότι το AfD είναι δημοσκοπικά δεύτερο, με 22%-23%, ενώ στο χώρο της ακροδεξιάς συγκροτείται και δεύτερο σχήμα, η WerteUnion (Ένωση Αξιών), που σε μια πρώτη δημοσκόπηση εμφάνισε εκλογική επιρροή 5%

Ποιός είναι ο Μάβεν

Από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι την προσωρινή του συνταξιοδότηση τον Νοέμβριο του 2018, διετέλεσε Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος (BfV). Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Chemnitz το 2018 πυροδότησε πολλές διαμάχες. Για τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021, έθεσε υποψηφιότητα ως άμεσος υποψήφιος για το CDU στην ομοσπονδιακή εκλογική περιφέρεια Suhl – Schmalkalden-Meiningen – Hildburghausen – Sonneberg και ηττήθηκε από τον ανταγωνιστή του Frank Ullrich (SPD). Είναι ομοσπονδιακός πρόεδρος της Ένωσης Αξιών από τις 28 Ιανουαρίου 2023 . [2] Στις 13 Φεβρουαρίου 2023, το εκτελεστικό συμβούλιο του CDU αποφάσισε ομόφωνα να κινήσει τη διαδικασία αποβολής του κόμματος και να ανακαλέσει αμέσως τα δικαιώματα μέλους του Maaßen. [3] Τον Ιούλιο του 2023, ένα περιφερειακό κομματικό δικαστήριο του CDU απέρριψε τον αποκλεισμό σε πρώτο βαθμό και αντέστρεψε την ανάκληση των δικαιωμάτων των μελών.

Από τότε που άφησε το αξίωμα του Προέδρου του Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος, ο Μάαbεν έχει προσελκύσει την προσοχή με πολιτικές δηλώσεις που έχουν πυροδοτήσει διαμάχη γύρω του επειδή θεωρήθηκαν αντισημιτικές , δεξιές εξτρεμιστικές και θεωρίες συνωμοσίας . Ο Maaßen αρνείται τους ισχυρισμούς.

Σχετικά Άρθρα