Έπσταϊν:Ο αδερφός του αμφισβητεί πως αυτοκτόνησε -“Δείτε τα στοιχεία…”

 Έπσταϊν:Ο αδερφός του αμφισβητεί πως αυτοκτόνησε -“Δείτε τα στοιχεία…”

Ο Μαρκ Έπσταϊν, αμφισβήτησε ότι ο αδελφός του Τζέφρι Έπσταϊν αυτοκτόνησε και ζήτησε να γίνει νέα έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του. Ο Μαρκ Έπσταϊν ανέφερε ότι μίλησε με τον μεγάλο αδελφό του λίγο πριν τον συλλάβουν κι ότι πίστευε ότι θα του χορηγηθεί αμνηστία. Περίπου ένα μήνα μετά τη σύλληψη του βρέθηκε νεκρός στο κελί του αν και τον παρακολουθούσε ψυχολόγος επειδή είχε ήδη επιχειρήσει μία φορά να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Θα ήθελα μια πλήρη έρευνα για τον θάνατό του. Αν κοιτάξετε όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της αυτοψίας, των φωτογραφιών του σώματός του, της έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι γεμάτη ανακρίβειες, δεν εξάγεται το συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αυτοκτονία», είπε ο Μαρκ Έπσταϊν.

Ο ίδιος εκτίμησε πως θα μπορούσε να έχει μπει κάποιος στο κελί του και να τον σκότωσε, ενώ υποστηρίζει ότι του είπαν πως το επίμαχο βράδυ οι φύλακες δεν είχαν κλειδώσει όλα τα κελιά.

Ωστόσο, οι συγκρατούμενοι του κατέθεσαν ότι δεν είδαν κάποιον να μπαίνει στο κελί του άλλοτε ισχυρού χρηματιστή. Αυτό, βέβαια, δεν επιβεβαιώνεται από καταγραφικό υλικό, καθώς εκείνο το βράδυ η κάμερα που έβλεπε στο κελί του Έπσταϊν δεν έγραφε.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Έπσταϊν, ο τότε γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Μπιλ Μπαρ, είχε επικρίνει τις «σοβαρές παρατυπίες σε αυτή την εγκατάσταση που είναι βαθιά ανησυχητικές και απαιτούν μια ενδελεχή έρευνα» και είχε υποσχεθεί να φτάσει στην άκρη του νήματος.

Σχετικά Άρθρα