Η περίπτωση Βορίδη και τα …βουνά του Πολάκη

 Η περίπτωση Βορίδη και τα …βουνά του Πολάκη

Επισήμως, ο Παύλος Πολάκης δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε, όμως, και διαψεύσει εάν είπε την φράση “πώς να πείσω τους ψηφοφόρους μου στα ορεινά των Σφακίων”. Δεδομένου ότι ο Στέφανος Κασσελάκης του απάντησε εμμέσως για “την αριστερά που αγωνίζεται στα βουνά”, μάλλον οδηγεί στο ότι πράγματι είπε κάτι τέτοιο ο εκ Χανίων υπερσυντονιστής του κοινοβουλευτικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Να σημειωθεί, πάντως, ότι στην πρόκληση του προέδρου “να σηκωθεί όποιος διαφωνεί” ουδείς κουνήθηκε από την θέση του…

Αυθαιρέτως και …υπερβατικά, αξίζει, ωστόσο, να σημειώσει κανείς το εξής:

Ο Μάκης Βορίδης (που κατηγορείται ως ακροδεξιός από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ) δηλώνει ευθέως και δημοσίως ότι διαφωνεί με τον γάμο των ομοφύλων και την τεκνοθεσία και αφήνει να εννοηθεί πως θα παραιτηθεί από υπουργός Επικρατείας ώστε η υπογραφή του να μην υπάρχει στο κείμενο- νομοσχέδιο που πρέπει να τύχει της έγκρισης του υπουργικού συμβουλίου. Και επικαλείται το γεγονός ότι (και δημοσκοπικά) σημαντική μερίδα της κοινωνίας διαφωνεί με την πολιτική απόφαση και δέσμευση του πρωθυπουργού. Λέει πως για τον ίδιο είναι θέμα συνείδησης και ως εκ τούτου θα το καταψηφίσει.

Ο Παύλος Πολάκης, παρότι δεν έχει αποσαφηνιστεί, δεν λέει ότι διαφωνεί. Άλλωστε, έχει στηρίξει το σύμφωνο συμβίωσης το 2016 και δεν εξέφρασε την παραμικρή διαφωνία με την προωθημένη πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το 2022, για τον γάμο και την τεκνοθεσία, την οποία επανέφερε προ ημερών το κόμμα του. Άρα, μπορεί εύλογα να εικάσει κανείς πως δεν τίθεται γι αυτόν θέμα συνείδησης. Ταυτοτικό, άλλωστε, το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όμως, εμφανίζεται να δηλώνει πως διαφωνεί με την θετική στάση του κόμματός του (και του προέδρου του) στο λιγότερο τολμηρό νομοσχέδιο της κυβέρνησης επειδή αντιδρούν οι ψηφοφόροι του …στα βουνά των Χανίων. Δηλαδή, συνειδησιακά είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο και των στοιχειωδών δικαιωμάτων που αποκαθιστά μία τέτοια πολιτική, αντιδρά, όμως, επειδή διακατέχονται από άλλες απόψεις οι Σφακιανοί.

Βγάλτε συμπέρασμα κάνοντας τις συγκρίσεις…

Και για να αδικούν οι συγκρίσεις αυτές τον Παύλο Πολάκη, μάλλον πρέπει να διαχωρίσει τα θέματα συνείδησης από τα…βουνά, και να προσχωρήσει πλήρως σε αυτό που η συνείδηση του επιβάλλει.

Σχετικά Άρθρα