ΣΥΡΙΖΑ: Κρίση στις σχέσεις Κασσελάκη-Πολάκη λόγω ν/σ για ομόφυλα ζευγάρια -“Κίτρινη κάρτα” μέσω τρίτου

 ΣΥΡΙΖΑ: Κρίση στις σχέσεις Κασσελάκη-Πολάκη λόγω ν/σ για ομόφυλα ζευγάρια -“Κίτρινη κάρτα” μέσω τρίτου

“Φουρτούνα” στις σχέσεις Κασσελάκη – Πολάκη φαίνεται πως προκαλεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και προβληματισμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση του ζητήματος από την ηγεσία. Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής έδειξε πως επιμένει στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας, μετά την καταγραφή διαφωνίας Πολάκη στην ΠΓ, έδωσε χθες συνέχεια από το βήμα της κεντρικής Επιτροπής. Παράλληλα υπήρξαν πληροφορίες πως στο παρασκήνιο ο πρόεδρος διεμήνυσε στον βουλευτή Χανίων ότι δεν θα ανεχτεί διαφοροποιήσεις και αν δεν ψηφίσει θα τον διαγράψει.

Μήνυμα που προφανώς αφορά τους πάντες, αν και έχει ιδιαίτερη σημασία πώς εν προκειμένω έχει αποδέκτη τον Παύλο Πολάκη, έναν από τους πρωταγωνιστές της εκστρατείας εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη και στη συνέχεια υπερσυντονιστή της κοινοβουλευτικής ομάδας, μέλος της ηγετικής ομάδας.

  • Μάλιστα την εικόνα κρίσης επέτεινε το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε μέσω τρίτου προσώπου «κίτρινη κάρτα» στον Παύλο Πολάκη και όχι με απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία – άλλωστε το σχετικό τηλεφώνημα για το οποίο έκανε λόγο δημοσίευμα χθες το πρωί, φαίνεται πως το διαψεύδει και ο ίδιος ο Πολάκης.

Στο μεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή με μια εκτός κειμένου αναφορά, για το συγκεκριμένο θέμα:

  • «Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί μ’ ένα ζευγάρι ομόφυλο να έχει τη δυνατότητα στον πολιτικό γάμο; Υπάρχει κανείς; Να σηκωθεί. Και ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία; Αν υπάρχει κανείς, να σηκωθεί. Ξέρετε, για μας δεν είναι αυτό το ζήτημα και όλα τα δικαιώματα ζήτημα αρχηγισμού ή πειθαρχίας, είναι ζητήματα ταυτοτικά. Αν όχι η Αριστερά, ποιος; Η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται, όχι να κρύβεται. Και αυτό θα κάνουμε».

Ειδικά με την τελευταία αναφορά φωτογράφισε τον Παύλο Πολάκη και τα όσα φέρεται να είπε στην ΠΓ για τις αντιδράσεις που συναντά στα χωριά («δεν μπορεί να ανέβει κάνεις πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν γι’ αυτό»), δείχνοντας διαφωνία με την ψήφιση.

Κατά την πρώτη μέρα εργασιών πάντως, ο Παύλος Πολάκης δεν πήρε το λόγο.

Ωστόσο, το “τελεσίγραφο” που απέστειλε προς τον βουλευτή Χανίων ο κ. Κασσελάκης με το καλημέρα της Κεντρικής Επιτροπής, σόκαρε τα μέλη του κομματικού οργάνου, σε σημείο που και εκείνα που δήλωναν χθες ότι τους «χωρίζει άβυσσος» με τον Παύλο Πολάκη, να παρατηρούν πως ο βουλευτής Χανίων «δεν έπρεπε να τύχει αυτής της μεταχείρισης».

  • Αφενός, γιατί ο κ. Πολάκης έθεσε το θέμα θεσμικά, δηλαδή στην συνεδρίαση των κομματικών οργάνων και όχι μέσω νέων και παραδοσιακών ΜΜΕ, παρά «την πασίγνωστη λατρεία του στα πληκτρολόγια», όπως επισήμαναν ορισμένοι σύντροφοί του, ενώ ο ίδιος δεν άφησε να εννοηθεί πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, καθώς υπέγραψε την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια, την περασμένη Δευτέρα. Επιπλέον, η αίσθηση που αποκόμισαν αρκετά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την περασμένη Παρασκευή ήταν ότι ο κ. Πολάκης δεν προτίθετο να καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αν και διαφώνησε ανοιχτά με την κεντρική επιλογή, εκθέτοντας στους συντρόφους του την πολιτική του άποψη.

Σχετικά Άρθρα