Μπλόκαρουν τα νοσοκομεία – Ραγδαία αύξηση σε κρούσματα κοροναϊού, γρίπης, ιογενών λοιμώξεων

 Μπλόκαρουν τα νοσοκομεία – Ραγδαία αύξηση σε κρούσματα κοροναϊού, γρίπης, ιογενών λοιμώξεων

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τα νοσοκομεία της χώρας μας λόγω της ραγδαίας αύξησης που παρουσιάζεται στα κρούσματα κοροναϊού, γρίπης και ιογενών λοιμώξεων. Οι γιατροί εκπέμπουν SOS και το υπουργείο Υγείας ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού. Οι γιατροί του συστήματος υγείας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν συνδυασμούς αναπνευστικών λοιμώξεων, καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού συνοδεύεται και από γρίπη ή αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, λόγω εποχής.

Μάλιστα τα συμπτώματα της γρίπης είναι πιο βαριά φέτος από ότι προηγούμενες χρονιές.

Για τον λόγο αυτό, γιατροί και υπουργείο Υγείας συνιστούν τον εμβολιασμό του πληθυσμού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κοροναϊού, αλλά και το εμβόλιο της γρίπης, προκειμένου να αποφευχθούν βαριές λοιμώξεις που θα χρειαστούν νοσηλεία.

Οι ειδικοί τονίζουν πως μπορεί να μην αποφεύγεται η προσβολή είτε από γρίπη είτε από κορονοϊό, όμως αποφεύγεται η βαριά νόσηση, αφού από τα 378 άτομα που μέχρι σήμερα έχουν χρειαστεί εντατική νοσηλεία, μόνο τα 2 ήταν εμβολιασμένα.

Οι συνδυασμοί που «κυκλοφορούν» μέχρι στιγμής αφορούν γρίπη και κορονοϊό, κορονοϊό και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και γρίπη και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό.

Ειδικά μάλιστα για τον τελευταίο, υπάρχει ο κίνδυνος μετά τη νόσηση από αυτόν να εμφανιστεί και στρεπτόκοκκος.

Σχετικά Άρθρα