Alco/Δεύτερο μέρος: 4 στους 10 δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση- Ποιος είναι ο πιο πετυχημένος υπουργός

 Alco/Δεύτερο μέρος: 4 στους 10 δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση- Ποιος είναι ο πιο πετυχημένος υπουργός

Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση δείχνουν τα αποτελέσματα του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Alco για τον ALPHA, σε πανελλαδικό δείγμα 1.002 ατόμων, το διάστημα 2 έως 5 Ιανουαρίου 2024. Το 41% δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 30% λίγο και το 27% πολύ/ αρκετά. Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, που παρουσιάστηκε χθες (08.01.2024), η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30,3% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή με των έγκυρων για τις ευρωεκλογές 2024. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση, με 11,8%.

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 40% θετικές γνώμες και 48% αρνητικές και ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει επίσης το 40% στις θετικές γνώμες και το 44% στις αρνητικές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 29% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές. Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, έχει 18% θετικές και 62% αρνητικές γνώμες.

Ο Δένδιας ο πιο επιτυχημένος υπουργός

Οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να δηλώσουν ποιους θεωρούν πιο επιτυχημένους από τους υπουργούς της κυβέρνησης (με αυθόρμητες απαντήσεις).

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό, με 32% και ακολουθούν ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης (15%), ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης (10%), και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης (8%). Στην ίδια ερώτηση, το 35% απάντησαν «κανένας».

Η ενίσχυση της αστυνόμευσης πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης το 2024 απαντά το 40% των ερωτηθέντων στην Αττική και το 21% στην υπόλοιπη χώρα.

Τέλος, στο ερώτημα για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με τεκμήριο το ετήσιο εισόδημα εργαζομένου που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, το 45% τη θεωρούν δίκαιη και το 35% άδικη.

Σχετικά Άρθρα