Σχοινάς: Επιπλέον κονδύλια 2 δισ. ευρώ για τη μετανάστευση και το άσυλο

 Σχοινάς: Επιπλέον κονδύλια 2 δισ. ευρώ για τη μετανάστευση και το άσυλο

Κονδύλια ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος μεχρι το 2027, με το 1 δισ. να αφορά στη ενίσχυση της τεχνογνωσίας και υποδομών στα εξωτερικά σύνορα, όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τις «Ευρωπαϊκές λύσεις στην κοινή πρόκληση της μετανάστευσης» στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορική συμφωνία για την αναθεώρηση της πολιτικής για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που συμφώνησε το Συμβούλιο της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των νικητών» αυτής της συμφωνίας.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε επίσης ότι η χώρα μας ηταν βασικός διαμορφωτής αυτής της νέας συμφωνίας και ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε καμία περίπτωση μόνη της ένα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή η ρήτρα αλληλεγγύης του νέου Συμφώνου.

Σύμφωνα με τον ίδιον, προβλέπεται ακόμα μεσοπρόθεσμη ενίσχυση ύψους 1,6 δισ. ευρώ για τα κράτη – μέλη της ΕΕ εντός δύο ετών, για την ενίσχυση των διαδικασιών ασύλου και μετανάστευσης.

Σχετικά Άρθρα