ΚΚΕ για μεταναστευτικό: Οι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη, λίπασμα στον ρατσισμό και την ξενοφοβία

 ΚΚΕ για μεταναστευτικό: Οι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη, λίπασμα στον ρατσισμό και την ξενοφοβία

«Η ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σηματοδοτεί την ακόμα πιο αποφασιστική προώθηση της άδικης πολιτικής ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων σε βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων», αναφέρει σε σχετικό σχόλιο το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Όπως προσθέτει ο Περισσός, «οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της άδικης πολιτικής, στα βάρβαρα γεωπολιτικά παζάρια που παίζονται στις πλάτες των ξεριζωμένων».

«Όλη αυτή την περίοδο», σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει το νέο βάρβαρο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που ενταφιάζει οριστικά τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες και ενισχύει την πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού. Ταυτόχρονα, προωθεί τις διακρατικές συμφωνίες της ντροπής, που νομιμοποιούν το σύγχρονο δουλεμπόριο για την εξασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού, χωρίς δικαιώματα, σε όφελος του κεφαλαίου».

Όπως σημειώνει το σχόλιο του κόμματος, «οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού γι’ αυτή την άγρια πολιτική, που αποτελεί το καλύτερο λίπασμα για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, είναι πρόκληση και κυνισμός. Η πείρα του λαού μας από το έγκλημα του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου, από την αθλιότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης στα νησιά, από τις βίαιες επαναπροωθήσεις και τις απελάσεις με τη συνδρομή της Frontex, από την άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών στα γκέτο της Μανωλάδας και αλλού, δεν μπορεί να σβηστεί».

Καταληκτικά ο Περισσός επισημαίνει: «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δείξει την αντίθεσή του σ’ αυτές τις πολιτικές, ενισχύοντας το ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές, δυναμώνοντας την πάλη του για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων».

Σχετικά Άρθρα