Αγία Παρασκευή: Αποβάλλεται δια παντός από το σχολείο ο μαθητής που έκανε bullying στον 14χρονο

 Αγία Παρασκευή: Αποβάλλεται δια παντός από το σχολείο ο μαθητής που έκανε bullying στον 14χρονο

Η Διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής ο οποίος την επομένη της Πρωτοχρονιάς έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην Αγία Παρασκευή από παρέα 16χρονων μαθητών μεταξύ των οποίων κι ένας εκ των δραστών, ενημέρωσε επίσημα όλους τους όλους τους γονείς για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί, καταδικάζοντας το περιστατικό σχολικής βίας. Στο σχετικό email που απεστάλη από τη διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου προς τους γονείς των μαθητών, γίνεται αναφορά σε περιστατικό βίας ανάμεσα σε τέσσερα παιδιά, “μεταξύ των οποίων δυο μαθητές του σχολείου μας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εν λόγω ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι μαθητής ο ένας εκ τριών δραστών της επίθεσης που δέχτηκε ο 14χρονος ο οποίος επίσης φοιτά στο εν λόγω σχολείο. Οι υπόλοιποι δράστες φοιτούν σε άλλο ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του σχολείου, αφήνει να εννοηθεί στην ηλεκτρονική ενημέρωση προς τους γονείς ότι ο μαθητής που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 14χρονου, θα αποβληθεί δια παντός από το σχολείο.

«Μέσα στις διακοπές υπήρξε ένα περιστατικό βίας και εκφοβισμού ανάμεσα σε 4 παιδιά, μεταξύ των οποίων 2 μαθητές του σχολείου μας. Από τη πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες για να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό. Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις “Θέσεις του Σχολείου”. Μαθητές και μαθήτριες που δεν σέβονται αυτές τις αρχές , δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας”.

Σχετικά Άρθρα