Α. Παρασκευή: Άρπαξαν και απείλησαν να σκοτώσουν τον σκύλο μου

 Α. Παρασκευή: Άρπαξαν και απείλησαν να σκοτώσουν τον σκύλο μου

Αποκαλυπτικά είναι όσα είπε ο 13χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τρεις συμμαθητές του έξω από το σπίτι του στην Αγία Παρασκευή και ενώ έβγαζε βόλτα το σκύλο του. Ο 13χρονος μαθητής που αναρρώνει στο σπίτι του από τα χτυπήματα και το σοκ που υπέστη περιέγραψε στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη.

«Αναγκάστηκα να τους ακολουθήσω γιατί άρπαξαν το σκυλάκι μου και δεν ήθελα να του κάνουν κακό. Πρώτα με πλησίασε ο συμμαθητής μου, οι άλλοι 2 ήταν κρυμμένοι λίγα μέτρα από το σπίτι, δίπλα από ένα γκαράζ. Με απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν το σκύλο μου αν δεν τους ακολουθήσω, μου πήραν τα παπούτσια, το δώρο που μου έκαναν οι γονείς μου την πρωτοχρονιά, με χτύπησαν και στη συνέχεια με έβαλαν να γονατίσω και να αναφερθώ σε δυο κορίτσια τα οποία δε γνώριζα. Με τραβούσαν βίντεο την στιγμή εκείνη» είπε ο 13χρονος στο ΟPEN.

«Δεν μπορούσα να αντιδράσω, ήταν τρεις φοβήθηκα, σκέφτηκα μέσα μου καλύτερα να εξευτελιστώ από το να μην γυρίσω στο σπίτι μου ζωντανός» πρόσθεσε.

Οι νεαροί δράστες πριν τον αφήσουν να φύγει τον απείλησαν πως αν μιλήσει σε κάποιον θα κάνουν κακό στον ίδιο και την οικογένειά του… Μια ημέρα μετά την επίθεση ο νεαρός δέχθηκε και άλλο απειλητικό μήνυμα στο κινητό του από τους δράστες.

Του έστειλαν το βίντεο του ξυλοδαρμού στο κινητό

Την ώρα που ο 13χρονος έδινε κατάθεση στους αστυνομικούς μαζί με τους γονείς του, στο κινητό του τηλέφωνό του έλαβε ένα μήνυμα που τον τάραξε. «Ήταν το βίντεο που τον τραβούσαν οι δράστες την στιγμή της επίθεσης» είπε στην κάμερα του OPEN ο πατέρας του θύματος.

Πώς εξελίσσονται οι έρευνες

Οι έρευνες των αστυνομικών έχουν επικεντρωθεί να ταυτοποιηθεί το τρίτο πρόσωπο από την παρέα των νταήδων που κρατούσε το κινητό και τραβούσε το βίντεο την ώρα που οι υπόλοιποι εξευτέλιζαν, απειλούσαν και έκλεβαν τον συμμαθητή τους.

Στη δικογραφία η οποία θα είναι τη Δευτέρα στα χέρια του εισαγγελέα είναι και οι γονείς που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ο τρίτος ανήλικος δράστης δεν έχει εντοπιστεί γιατί δεν βοηθούν ούτε οι υπόλοιποι που έχουν ταυτοποιηθεί καθώς δεν έχουν εντοπιστεί για να καταθέσουν – παρόλο που έχουν πάει δυο φορές στο σπίτι τους οι αστυνομικοί. Θα πάνε και στο σχολείο και αν δεν τους βρουν θα αναλάβει η δικαστική λειτουργός.

Σχετικά Άρθρα