Generation Alpha: Η γενιά που γεννήθηκε οnline

 Generation Alpha: Η γενιά που γεννήθηκε οnline

Ας καλωσορίσουμε τη γενιά Άλφα. Οι μεγαλύτεροι εκπρόσωποί της είναι 13 ετών και οι νεότεροι θα γεννηθούν μέσα σε αυτόν τον χρόνο.

Θεωρούμενη ως «γενιά ορόσημο», η Gen Alpha αγγλιστί – γεννημένη μεταξύ 2010 και 2024 – αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία με περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια μέλη, σύμφωνα με τον Mark McCrindle, κοινωνικό ερευνητή που επινόησε τον όρο «Generation Alpha» και καθόρισε τα όριά της.

https://c0fad644fdd8b684590d2f2159381466.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Γιατί ονομάστηκε Gen Alpha

Είναι τα παιδιά των Millennials και συχνά τα μικρότερα αδέρφια της Generation Z. Υπάρχουν περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια γεννιούνται παγκοσμίως κάθε εβδομάδα. Πώς επελέγη το όνομά τους;

Ο ίδιος ο McCrindle εξηγεί:

Στις ΗΠΑ κατά την περίοδο των τυφώνων του Ατλαντικού το 2005, ο αλφαβητικός κατάλογος των ονομάτων είχε εξαντληθεί, έτσι οι επιστήμονες έψαξαν στο ελληνικό αλφάβητο για ονόματα. Αυτή η μετάβαση στο ελληνικό αλφάβητο μετά την εξάντληση του λατινικού έχει μακρά ιστορία με τους μετεωρολόγους. Οι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων χρησιμοποιούν το ελληνικό αλφάβητο ως αλληλουχία επισήμανσης.

Έτσι και ο McCrindle με την ομάδα του ως κοινωνιολόγοι,  επέλεξαν για την ονομασία της επόμενης γενιάς, να ακολουθήσουν την ίδια λογική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σχετικά Άρθρα