Έκθεση Δημοκρατικών για Τραμπ: Πήρε 7,8 εκατ. δολάρια από 20 ξένες χώρες όσο ήταν πρόεδρος

 Έκθεση Δημοκρατικών για Τραμπ: Πήρε 7,8 εκατ. δολάρια από 20 ξένες χώρες όσο ήταν πρόεδρος

Σύμφωνα με έκθεση των Δημοκρατικών, εισέπραξε τουλάχιστον 7,8 εκατομμύρια δολάρια από ξένους φορείς σε 20 χώρες, για τις επιχειρήσεις του. Η αποκάλυψη αυτή αφορά στην περίοδο της θητείας του Τραμπ κάτι που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από νομικές περιπέτειες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος. Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, ο όγκος των χρημάτων που έχει λάβει ο Τραμπ από τους ξένους φορείς είναι πιθανόν μεγαλύτερος.

«Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ένα σύνολο καταβολών από ξένες κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους τους απευθείας σε επιχειρήσεις που ανήκουν στον Τραμπ, ενώ εκείνος βρισκόταν στον Λευκό Οίκο» έγραψαν οι Δημοκρατικοί στην έκθεσή τους.

«Με το να τσεπώνει χρήματα ξένων κρατών, ο Τραμπ έθεσε επανειλημμένα το οικονομικό του συμφέρον πάνω απ’όλα, κάτι που αντίκειται στο συμφέρον του αμερικανικού λαού» πρόσθεσαν δε.

Υπολογίζεται, ακόμη, ότι περί τα 5,6 εκατομμύρια δολάρια προήλθαν από την Κίνα, η οποία, μαζί με εκπροσώπους άλλων κρατών, υποστήριξε οικονομικά τα ξενοδοχεία Τραμπ στην Ουάσιγκτον και το Λας Βέγκας όπως και τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Σχετικά Άρθρα