Τροχαίο Βουλγαρία: Στη ΜΕΘ Ελληνίδα που χειρουργήθηκε για τραύμα στο κεφάλι

 Τροχαίο Βουλγαρία: Στη ΜΕΘ Ελληνίδα που χειρουργήθηκε για τραύμα στο κεφάλι

Στη ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Ρούσε στη Βουλγαρία βρίσκεται μια γυναίκα που τραυματίστηκε και χειρουργήθηκε στο κεφάλι μετά το τροχαίο ανάμεσα στο τουριστικό λεωφορείο και την νταλίκα. Συνολικά στο τροχαίο στη Βουλγαρία ανάμεσα στο τουριστικό λεωφορείο και την νταλίκα, τραυματίστηκαν δέκα άνθρωποι, οκτώ Έλληνες και δυο Ρουμάνοι.

Συγκεκριμένα από τους οκτώ Έλληνες που τραυματίστηκα από το τροχαίο ανάμεσα στο τουριστικό λεωφορείο και την νταλίκα στη Βουλγαρία, οι εφτά μετά από τη μετάβαση τους σε νοσοκομείο της Ρούσε αναχώρησαν.

Αντίθετα σύμφωνα με την ΕΡΤ στη ΜΕΘ παραμένει για προληπτικούς λόγους μια γυναίκα που χειρουργήθηκε για τραύμα στο κεφάλι. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το λεωφορείο είχε τελικό προορισμό την Αθήνα και τρεις από τους Έλληνες επιβάτες φέρονται μετά τη σύγκρουση να αναχώρησαν με ταξί για τη Θεσσαλονίκη.

Το ρεπορτάζ του Star μας μεταφέρει εικόνες από το εσωτερικό του λεωφορείου μετά τη σύγκρουση, το οποίο θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο με τους επιβάτες πανικόβλητους να προσπαθούν να απεγκλωβιστούν.

«Ξαφνικά ακούω ένα “γκουπ” και τα θραύσματα έπεφταν όλα πάνω στα μάτια μου. Με γρήγορα αντανακλαστικά γυρίζω πίσω και προσπαθώντας με το ένα χέρι μου κράταγα τα παιδιά, κόσμος να ουρλιάζει, ένας πανικός» είπε η κ. Βιβή Σώρρα που ήταν επιβάτης του λεωφορείου.

«Πηδούσαν από τα παράθυρα»

«Για καλή μας τύχη είχε μια κλίση εκεί ο δρόμος και μπήκαν δεξιά σε μια αλάνα που από κάτω ήταν ποτάμι. Άλλοι να πηδάνε από τα παράθυρα, η συνοδός που καθόταν μπροστά μου χτύπησε σοβαρά – είχε αίματα η γυναίκα στο κεφάλι» είπε η ίδια.

Το τουριστικό λεωφορείο με τους 50 Έλληνες συγκρούστηκε με φορτηγό στην περιοχή Μπόροβο της Βουλγαρίας. Το γκρουπ των Ελλήνων επισκεπτών πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Ρουμανία και τη Βουλγαρία για τις γιορτές.

Στο γκρουπ των Ελλήνων εκδρομέων ήταν και ένας γιατρός, ο οποίος πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.

«Η αρχηγός του γκρουπ καθόταν μπροστά και επειδή ήταν σφοδρό το χτύπημα, είχε ένα μεγάλο θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και δεν ξέρω αν έχει κάτι εσωτερικό.Mια άλλη κυρία χτύπησε στο μάτι, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν μικροτραυματισμούς, κάποια θλαστικά τραύματα λίγο τα πόδια τους, είναι πιο ήπια» δήλωσε στο Star ο γιατρός Παναγιώτης Γράψας. 

Ήταν το δεύτερο ατύχημα για τους εκδρομείς. Το πρώτο λεωφορείο με Έλληνα οδηγό τράκαρε με προπορευόμενο όχημα στη Ρουμανία, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβάτες. Συνέχισαν την εκδρομή τους με άλλο λεωφορείο με Ρουμάνο οδηγό, όπου είχαν και το σοβαρότερο ατύχημα.

Τούρκος οδηγός: Τους βοήθησαν να φύγουν πιο γρήγορα από το λεωφορείο

Να σημειωθεί πως ο άλλος οδηγός της νταλίκας από την Τουρκία που βρισκόταν σε κοντινό σημείο από το συμβάν, είπε πως ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε τους Έλληνες τουρίστες κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

«Το λεωφορείο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και μπροστά μου ήταν δύο-τρία λάστιχα, το λεωφορείο πήγαινε να με παρασύρει και εμένα. Ο συνάδελφός μου με πήρε τηλέφωνο ότι είχε ατύχημα, ότι συγκρούστηκε με λεωφορείο και ήρθα στο σημείο. 

Οι επιβάτες βγήκαν από τα σπασμένα τζάμια του λεωφορείου και τους βοήθησα να φύγουν πιο γρήγορα από το λεωφορείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δείγματα αλκοόλ και των δύο οδηγών ήταν αρνητικά, ενώ η έρευνα για το τροχαίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχετικά Άρθρα