Θεσσαλονίκη: Έκτακτο σχέδιο για την καθαριότητα ανακοίνωσε o Στέλιος Αγγελούδης

 Θεσσαλονίκη: Έκτακτο σχέδιο για την καθαριότητα ανακοίνωσε o Στέλιος Αγγελούδης

Το πρώτο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, είναι αυτό της καθαριότητας αφού τα σκουπίδια «πνίγουν» την πόλη και έτσι, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (02/01), τίθεται από την Τετάρτη (03/01) έκτακτο σχέδιο σε εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τα σκουπίδια και σε αυτήν συμμετείχαν και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Δημαρέλος, ο σύμβουλος Θανάσης Παππάς, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κίρλας.

Έτσι, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή των περιφερειών αποκομιδής για ορθολογικότερη αποκομιδή απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη, εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα και, μάλιστα, ειδικό σχέδιο για τα ογκώδη σκουπίδια. Ακόμα, δόθηκε εντολή για χρήση μέτρων ατομικής προστασίας από εργαζόμενους ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους, καθώς και η επιβολή προστίμων σε αυτούς που κατεβάζουν υλικά ανακαίνισης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για μείωση των πράσινων κάδων, αύξηση της ανακύκλωσης, ρήτρα επαναφοράς χώρου σε πρότερη κατάσταση, δηλαδή σε μεγάλες εκδηλώσεις θα αναλαμβάνουν την υποχρέωση οι διοργανωτές να καθαρίσουν τον εκάστοτε χώρο. Τέλος, δόθηκε εντολή για την ενεργοποίηση όλου του διαθέσιμου προσωπικού και μέσων.

Σχετικά Άρθρα