Το “κοριτσάκι από την Παλαιστίνη” και τα πυροτεχνήματα των φανατικών

 Το “κοριτσάκι από την Παλαιστίνη” και τα πυροτεχνήματα των φανατικών

Το “κοριτσάκι από την Παλαιστίνη” δίπλα στον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα στην φαντασμαγορική εκδήλωση για την αλλαγή της χρονιάς στην πλατεία Συντάγματος είναι, ως φαίνεται, η γέφυρα τοξικότητας και φανατισμού που συνδέει το 2023 με το 2024.

Άγνωστο ποιός διέδωσε πρώτος τα fake news, σε ελάχιστο χρόνο, όμως, τα social media και πολλά σάϊτ άρχισαν να μεταδίδουν την ανακρίβεια και πάνω σε αυτή να στήνονται θεωρίες συνωμοσίας σε συνδυασμό με την παρουσία στην εκδήλωση εκατοντάδων Παλαιστινίων που ζουν στην χώρα μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του δήμου (ασχέτως δημάρχου) στο Σύνταγμα συρρέουν μετανάστες. Δωρεάν θέαμα, χαραμάδα στην μοναξιά και την απομόνωση, γίνεται εύκολα δεκτό μεταξύ των αλλοδαπών την ώρα που οι Έλληνες προτιμούν την οικογενειακή θαλπωρή του ρεβεγιόν και τις πίστες στα νυχτερινά κέντρα.

Το γεγονός ότι οι Παλαιστίνοι (όπως και Πακιστανοί, Αιγύπτιοι, Αφγανοί και κάθε μετανάστες από κάθε άλλη χώρα που βρίσκονται -παρατύπως ή μη- στην Αθήνα) βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος είναι, λοιπόν, λογικό. Και το ότι σήκωσαν τις σημαίες της Παλαιστίνης ακόμα πιο λογικό. Γι αυτούς (και για πολλούς ακόμα στην Δύση) αυτό που συμβαίνει στην Γάζα, μετά την φρικώδη τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, είναι επίθεση κατά του λαού τους. Αυτό πιστεύουν και αυτό διαδηλώνουν. Εν προκειμένω χωρίς ταραχές και σε …εορταστικό κλίμα.

Οι επικριτές, λοιπόν, αφού έσπευσαν να “βαφτίσουν” παλαιστίνια την κόρη της παρουσιάστριας της εκδήλωσης Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Νάσου Γαλακτερού, κατόπιν απαιτούσαν με αναρτήσεις τους την επέμβαση της αστυνομίας ώστε να διώξει τους παλαιστίνιους που κρατούσαν σημαίες. Δηλαδή, ζήτησαν επέμβαση των ΜΑΤ σε μία κατάμεστη πλατεία που γιόρταζε! Τραυματίες και ίσως και κάτι πολύ χειρότερο, εξασφαλισμένα. Και οι εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου…

Ο φανατισμός και η τοξικότητα εκδηλώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο ακόμα κι αυτή την στιγμή της γιορτής. Οι δε επιθέσεις στον Χάρη Δούκα ανόητες. Για κοινότητα και αλληλεγγύη μίλησε ο νέος δήμαρχος και αυτά αφορούν πρωτίστως τις πτυχές της θητείας που θέλει να υπηρετήσει. Αλλά τι να καταλάβει ο τυφλός φανατισμός…

Σχετικά Άρθρα