Πλανητής Γη: Από το Ρίο στο Ντουμπάι δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα

 Πλανητής Γη: Από το Ρίο στο Ντουμπάι δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα

Τα δειλά με αριθμητικούς ρυθμούς σχετικά βήματα προς την κατεύθυνση ριζικών λύσεων, των τελευταίων ετών, προσπαθούν να αντιπαρατεθούν με τους γεωμετρικούς, έως και εκρηκτικούς ρυθμούς της φυσικής εξέλιξης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Οι ρυθμοί αυτοί έχουν μετεξελίξει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής σε επιπτώσεις για τον πλανήτη με τη μορφή της κλιματικής κρίσης.

Η επίσημη διεθνής πιστοποίηση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής θα καταγραφεί για πρώτη φορά μέσα από τις εργασίες της σημαντικότερης για την περιβαλλοντική προστασία διεθνή συνδιάσκεψη υπό την αιγίδα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών το 1992 στο Ρίο αναφέρει σε άρθρο του στο libre ο Γρηγόρης Ι. Τσάλτας, Ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην πρύτανης.

Και προσθέτει:

«Η συνάντηση για τη Γη», όπως χαρακτηρίστηκε επίσης η εν λόγω συνδιάσκεψη, αντικατοπτρίζει την ωριμότητα του παγκόσμιου οργανισμού αφού κατάφερε θεσμικά να συμφιλιώσει τις δύο αντιμαχόμενες από το παρελθόν έννοιες: του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης. Έκτοτε, όλες οι αντίστοιχες προσπάθειες οργάνωσης διεθνών συναντήσεων με στόχο τη διεθνή περιβαλλοντική προστασία θα φέρουν ως τίτλο τη βιώσιμη ανάπτυξη, βασικό συστατικό πυλώνα της οποίας αποτελεί η περιβαλλοντική προστασία σε απόλυτη, ίση και παράλληλη σχέση με την οικονομική αύξηση και την κοινωνική πρόοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα