Σωκράτης Φάμελλος: Ποιό τραγούδι του αδελφού του Μανώλη Φάμελλου επιλέγει για να περιγράψει τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

 Σωκράτης Φάμελλος: Ποιό τραγούδι του αδελφού του Μανώλη Φάμελλου επιλέγει για να περιγράψει τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ο Μανώλης Φάμελλος στο τραγούδι του «η ευτυχία είναι αυτό…», λέει κάπου:“Ξαφνικά είμαστε μόνοι σε μια άγνωστη ερημιά, μια φωτεινή επιγραφή, εδώ χάθηκε κάποτε του μύθου η κλωστή…”Ταιριάζουν αυτοί οι στίχοι αλληγορικά, σε αυτό που ζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ;” τον ρωτά ο δημοσιογράφος Χρόνης Διαμαντόπουλος στην συνέντευξή του στο libre. Και ο Σωκράτης Φάμελλος ανταπαντά με στίχους από το ίδιο τραγούδι του αδελφού του.

Απαντά ο Μανώλης στην επόμενη στροφή του ίδιου τραγουδιού “Μα κάτι ζωντανούς μας κρατά, κι είναι μόνο ένα βήμα πιο πέρα, που ο αέρας της πόλης αλλάζει ξανά, και τα χιόνια λιώνουν, γιορτάζει η μέρα”. Εξάλλου και ο τίτλος του τραγουδιού είναι ότι “ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ‘ρθει”.

Να προσθέσω μόνο με την ευκαιρία ότι ο πολιτισμός, όπως και οι μεγάλες αξίες της ζωής, η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η οικολογία, πρέπει να γίνουν ξανά προτεραιότητα και πυλώνες της κοινωνίας μας.

Λεζάντα: Το εξώφυλλο του πρώτου δίσκου του Μανώλη Φάμελλου: Ο Σωκράτης Φάμελλος στο τιμόνι και από πίσω ο αδελφός του Μανώλης

Σχετικά Άρθρα