Οι ξεχωριστές ευχές του Χόπκινς για το νέο έτος – “Σαν σήμερα, πριν 48 χρόνια, έκοψα το αλκοόλ”

 Οι ξεχωριστές ευχές του Χόπκινς για το νέο έτος – “Σαν σήμερα, πριν 48 χρόνια, έκοψα το αλκοόλ”

Με ένα ξεχωριστό μήνυμα, ο Άντονι Χόπκινς έστειλε τις ευχές του σε όσους τον ακολουθούν στο Instagram, για το νέο έτος. Ο 85χρονος σταρ του παγκόσμιου σινεμά, ευχήθηκε για το νέο έτος σε όλους, αλλά στην πορεία απευθύνθηκε στους «πότες» των εορτών, αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος μετρά 48 χρόνια νηφαλιότητας από το αλκοόλ.

Στο βίντεο του, ακούγεται να λέει: «Γεια σας. Ευτυχισμένο το νέο έτος σε όλους σας. Όλοι εσείς γλεντζέδες και οι πότες διασκεδάζετε. Υπέροχα! Ευτυχισμένο το νέο έτος, περάστε υπέροχα. Αν έχετε hangover, θυμηθείτε με. Σαν σήμερα πριν από 48 χρόνια, σταμάτησα το αλκοόλ. Πήρα βοήθεια γι’ αυτό και η ζωή μου άλλαξε. Δεν ζηλεύω που διασκεδάζετε εκεί έξω» και στη συνέχεια ενθάρρυνε άτομα που αγωνίζονται τον εθισμό να ζητήσουν βοήθεια.

Ο Χόπκινς έχει μιλήσει ξανά για τον αλκοολισμό του. Το 2020 είχε πει στους New York Times για την απόφαση να απεξαρτηθεί, το 1975. «Σκέφτηκα “λοιπόν, πρέπει να το σταματήσω αυτό γιατί είτε θα σκοτώσω κάποιον είτε τον εαυτό μου”. Η ζωή μου, από εκείνη τη στιγμή, πήρε νέο νόημα».

Και το 2021, παραδέχτηκε στο Sunday Times Magazine ότι «οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί τον είχαν σώσει». Μετά από ένα περιστατικό όπου ήπιε υπερβολικά πολύ, παρακολούθησε μια συνάντησή τους, για την οποία είχε δηλώσει: «Δεν έχω [πιει από τότε] και ούτε έχω αισθανθεί την ανάγκη να το κάνω. Όταν ζήτησα βοήθεια και συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν μόνος, ότι υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι σαν εμένα, όλοι οι φόβοι μου άρχισαν να διαλύονται».

Σχετικά Άρθρα