Τροχαία: 29 συλλήψεις οδηγών – 11 υπό την επήρρεια αλκοόλ μέσα σε 8 ημέρες στην Αττική

 Τροχαία: 29 συλλήψεις οδηγών – 11 υπό την επήρρεια αλκοόλ μέσα σε 8 ημέρες στην Αττική
💡 AI Summary by Libre

Παρά τα αυστηρά μέτρα, οδηγοί συνεχίζουν να οδηγούν μεθυσμένοι, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια ειδικής εξόρμησης από 29 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκαν 29.029 αλκοολομετρήσεις και βεβαιώθηκαν 254 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Συνολικά έγιναν 29 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 11 αφορούσαν μεθυσμένους οδηγούς, ενώ επιβλήθηκαν 8.417 πρόσθετες κυκλοφοριακές παραβάσεις και ακινητοποιήθηκαν 789 οχήματα.

Η Τροχαία ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση για την πρόληψη ατυχημάτων.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα για την κατανάλωση αλκοόλ εξακολουθούν οδηγοί να οδηγούν μεθυσμένοι, θέτοντας σε κίνδυνο τη δική τους ζωή αλλά και την ασφάλεια των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.

αλκοτεστ

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 29 συλλήψεις οδηγών, εκ των οποίων οι 11 αφορούσαν άτομα που εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, στο πλαίσιο ειδικής εξόρμησης που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής/Γ.Α.Δ.Α. και αναπτύχθηκε σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής.

Η επιχείρηση της Τροχαίας που στήθηκε

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Ιουνίου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Ιουλίου 2026, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των Τμημάτων Τροχαίας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων πραγματοποιήθηκαν 29.029 αλκοολομετρήσεις, από τις οποίες βεβαιώθηκαν 254 παραβάσεις, ενώ το ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων ανήλθε μόλις στο 0,87% του συνόλου. Οι 11 οδηγοί που συνελήφθησαν είχαν ένδειξη άνω του 0,60 mgr/l.

αλκοτεστ2

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν ακόμη 8.417 παραβάσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, μη χρήση προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, παραβίαση σηματοδοτών και οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας.

Επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν 789 οχήματα, εκ των οποίων τα 101 μεταφέρθηκαν με γερανό, ενώ αφαιρέθηκαν 1.286 άδειες οδήγησης και 391 άδειες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έλεγχοι για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση.

Σχετικά Άρθρα