Εικόνες ντροπής στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού – Παιδιά νοσηλεύονται σε ράντζα που στήνονται στους διαδρόμους (vid)

 Εικόνες ντροπής στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού – Παιδιά νοσηλεύονται σε ράντζα που στήνονται στους διαδρόμους (vid)

Ράντζα στήνονται στους διαδρόμους των παιδιατρικών νοσοκομείων, με τις εικόνες από το «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» να είναι ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης που επικρατεί. Η έξαρση των ιώσεων έχει κάνει τα νοσοκομεία -που ήδη αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα- να ασφυκτιούν, με αποτέλεσμα οι αναμονές να είναι πολύωρες και να τελειώνουν τα διαθέσιμα κρεβάτια, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Το κοκτέιλ των ιώσεων που προσβάλλουν τα παιδιά: κοροναϊός, γρίπη, αναπνευστικοί ιοί, έχει δημιουργήσει το αδιαχώρητο στα δύο μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, στα οποία μεταφέρονται παιδιά από όλη την χώρα» επισήμανε στο Mega ο Μιχάλης Γιαννάκος, με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι «το αποτέλεσμα είναι να έχουμε πολύωρες αναμονές στα επείγοντα 4,5 και περισσότερες ώρες για εξέταση και οι νοσηλείες… να τελειώνουν τα διαθέσιμα κρεβάτια, να μπαίνουν ράντζα, τα οποία ευτυχώς είναι μόνο για λίγες ώρες».

«Αν θέλουμε να μην υπάρχουν αναμονές στα παιδιατρικά νοσοκομεία πρέπει να βελτιώσουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη, που τα Σαββατοκύριακα, αργίες, νύχτες τραβάει ρολά, δεν υπάρχει. Και θα πρέπει να ενισχύσουμε με προσωπικό τα παιδιατρικά νοσοκομεία» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ακόμα ότι: «Αν δεν θέλουμε να βλέπουμε ράντζα θα πρέπει να ενισχύσουμε τα περιφερειακά, παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων, όπως και τις ΜΕΘ».

Σχετικά Άρθρα