Ποιος είναι Νορβηγός που μαχαίρωσε θανάσιμα τον 32χρονο αστυνομικό στο μπαρ – “Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω…” – Δείτε το φονικό μαχαίρι

 Ποιος είναι Νορβηγός που μαχαίρωσε θανάσιμα τον 32χρονο αστυνομικό στο μπαρ – “Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω…” – Δείτε το φονικό μαχαίρι

Η δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού από τον 44χρονο Νορβηγό έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο αστυνομικός ήταν σε κανονική άδεια από την υπηρεσία του και διασκέδαζε με τον κουμπάρο του στο εν λόγω μπαρ. Από μαρτυρίες θαμώνων του μαγαζιού φαίνεται να προκύπτει ότι ο 44χρονος δράστης διαπληκτίστηκε αρχικά με τον κουμπάρο του αστυνομικού, τον οποίο χτύπησε στο πόδι. Τότε επιχείρησε να μεσολαβήσει ο αστυνομικός, ο οποίος δέχθηκε τη θανατηφόρα επίθεση από τον Νορβηγό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση μέθης έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Θαμώνες κάλεσαν σε βοήθεια και ειδοποίησαν αστυνομικούς που βρίσκονταν σε παρακείμενο κτίριο όπου εδρεύει η Υπηρεσία των ΜΑΤ. Ακολούθησε η σύλληψη του δράστη, ο οποίος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου κρατείται.

Ο κουμπάρος του αστυνομικού διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα από το ίδιο μαχαίρι, ωστόσο πλέον η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο 44χρονος Νορβηγός θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Προς το παρόν, παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων.

  • Ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό στο νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε στους αστυνομικούς μετά το έγκλημα, ότι στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί με ψυχιατρικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με το MEGA, ο Νορβηγός είπε στους αστυνομικούς ότι ήρθε στη χώρα μας πριν από 9 χρόνια για τουρισμό και τελικά αποφάσισε να μείνει στη Θεσσαλονίκη.

  • Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πώς ζούσε όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να εργάζεται, τους απάντησε ότι έπαιρνε κάποιο επίδομα από το νορβηγικό κράτος καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν με κάποιοι ψυχιατρικό πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα φέρεται να διαπίστωσε ο ιατροδικαστής στη σορό του 32χρονου αστυνομικού. Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του 32χρονου ήταν ακαριαίος.

  • Όπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες, το θύμα υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., στους λεγόμενους «Αδιάφθορους».

Αυτό είναι το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο Νορβηγός

Με μαχαίρι τύπου «push dagger» σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό στο μπαρ στη Θεσσαλονίκη ο 44χρονος Νορβηγός. Το μαχαίρι αυτού του τύπου είναι ένα στιλέτο με κοντές λεπίδες με λαβή «Τ», που έχει σχεδιαστεί για να πιάνεται και να συγκρατείται σε ένα χέρι με κλειστή γροθιά, έτσι ώστε η λεπίδα να προεξέχει από το μπροστινό μέρος της γροθιάς.

Το φονικό στιλέτο βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς στο σημείο όπου έγινε το τραγικό συμβάν, δηλαδή στο μπαρ-μπυραρία που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την έδρα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το μαχαίρι παλάμης με το οποίο ο Νορβηγός σκότωσε τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη:

maxairi

“Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω” λέει ο Νορβηγός

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν, τώρα ενημερώθηκα για τον θάνατο του θύματος. Βρέθηκα σε έναν διαπληκτισμό και εγώ εκείνη τη στιγμή δεχόμουν χτυπήματα» ισχυρίζεται ο 44χρονος Νορβηγός υπήκοος, που συνελήφθη για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του φίλου του, τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε μπαρ της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε στον ποινικολογο – δικηγόρο που τον εκπροσωπεί, Θοδωρή Καραγιάννη, ότι μόλις πριν από λίγη ώρα ενημερώθηκε για τον θάνατο του αστυνομικού. «Όλα αυτά πρέπει να αξιολογηθούν υπό το πρίσμα ότι εκείνη τη στιγμή ήταν σε κατάσταση μέθης και την γενικότερη ψυχική υγεία» τόνισε ο κ. Καραγιάννης, μιλώντας στο protothema.gr.

«Ο εντολέας μου, μετά από όλα όσα έγιναν και αφού ενημερώθηκε πως το θύμα κατέληξε, είναι σοκαρισμένος και συντετριμμένος».

Ο 44χρονος κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα. Εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28.12.2023), εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, 44χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) σε βάρος δύο 32χρονων ημεδαπών, τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εξ αυτών στην αριστερή τραχηλική χώρα και σοβαρά τον έτερο στα κάτω άκρα.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 44χρονο δράστη.

Επιπλέον, στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ανωτέρω αστυνομικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο η κηδεία του αστυνομικού που σκότωσε ο Νορβηγός

Το Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου, θα γίνει η κηδεία του 32χρονου αστυνομικού που δολοφονήθηκε από τον 44χρονο Νορβηγό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η κηδεία θα τελεστεί στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, στις 12.00.

Σχετικά Άρθρα