Νοσοκομείο “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”: Άλλη μια νίκη κατά των εργολάβων, με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, γιορτάζουν οι εργαζόμενοι!

 Νοσοκομείο “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”: Άλλη μια νίκη κατά των εργολάβων, με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, γιορτάζουν οι εργαζόμενοι!

Μία σημαντική νίκη αποτελεί για τους υγειονομικούς του νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» αλλά και τους συναδέλφους τους του κλάδου, η παραμονή των 100 εργαζόμενων συμβασιούχων, οι οποίοι παραμένουν στη δουλειά τους, και από τον νέο χρόνο, παρά τη λήξη της σύμβασής τους, μετά την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Είναι η 3η φορά, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, που με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, δεν απολύονται από δημόσια νοσοκομεία εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη την περασμένη εβδομάδα, στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας, όταν εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ), οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για την απομάκρυνσή τους, επειδή στα δύο αυτά Νοσοκομεία εγκαταστάθηκε εργολάβος, τελικά παρέμειναν στη θέση τους μετά από παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, την οποία δέχτηκαν με ανακούφιση και ικανοποίηση οι εργαζόμενοι.

Στο Νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε, πρόσφατα, ο διαγωνισμός για εγκατάσταση εργολάβου και 100 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και εστίαση ειδοποιήθηκαν ότι απολύονται από την 1η Ιανουαρίου 2024.

«Με ενέργειες του προέδρου του Σωματείου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας, ο οποίος αμέσως -προς τιμήν του-  παρενέβη και οι 100 συνάδελφοι παραμένουν στη δουλειά τους.
Άλλη μια  μικρή νίκη κατά των εργολάβων. Ο υπουργός κρατάει τον λόγο του!  Τώρα πια μπορούμε να πούμε ότι είναι δεδομένη η πολιτική βούληση κατά των εργολάβων», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μ. Γιαννάκος, ο οποίος, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα, ο κλάδος αναμένει «να υπάρξει σαφής κυβερνητική εντολή προς όλους τους διοικητές των νοσοκομείων να σταματήσουν οι διαγωνισμοί των εργολάβων και να δοθεί η δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) στα νοσοκομεία με νομοθετική ρύθμιση». 

Σχετικά Άρθρα