Οι φορολογικές υποχρεώσεις έως το τέλος του 2023 – Πώς θα γλιτώσετε πρόστιμο – Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας έως τις 29/02

 Οι φορολογικές υποχρεώσεις έως το τέλος του 2023 – Πώς θα γλιτώσετε πρόστιμο – Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας έως τις 29/02

Το 2023 φεύγει σε λιγότερη από μία εβδομάδα και μαζί του εκπνέουν και κάποιες φορολογικές υποχρεώσεις που καλούνται να τακτοποιήσουν οι πολίτες, προκείμενου να γλιτώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Ειδικότερα, οι πολίτες οφείλουν μέχρι το τέλος του 2023 να καταβάλουν την όγδοη δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς και την έκτη δόση για τον φόρο εισοδήματος.

Την ίδια ώρα, όσοι και όσες προβεί σε ρύθμιση των οφειλών τους θα πρέπει να καταβάλουν τη μηνιαία δόση που αντιστοιχεί, όπως και ζητήματα καταβολής δόσεων για όσους είχαν λάβει στο παρελθόν επιστρεπτέα προκαταβολή.

Όσοι και όσες είναι μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου για να καλύψουν ηλεκτρονικά τις δαπάνες, που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματος. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο που ισοδυναμεί με το 22% του υπολοίπου ποσού, που δεν έχουν καλύψει.

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Το θετικό, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, είναι πως έχει παραταθεί μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2024 και μαζί βέβαια και η προθεσμία για όσους θέλουν να προχωρήσουν στην ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες δεν παραδίδουν πινακίδες στην εφορία, απλά πρέπει να ορίσουν επακριβώς το σημείο στο οποίο θα βρίσκεται ακινητοποιημένο το όχημα. Και βέβαια, είναι πολύ υψηλά τα πρόστιμα στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει παραβιάσει και το έχει θέσει σε κίνηση το όχημά του, ενώ το έχει ουσιαστικά θέσει σε ακινησία.

Σχετικά Άρθρα