Σε κοινή θέα, Μητσοτάκης και οικογένεια Δημητριάδη στο Κολωνάκι- Τι σημαίνει

 Σε κοινή θέα, Μητσοτάκης και οικογένεια Δημητριάδη στο Κολωνάκι- Τι σημαίνει

Σε εορταστική ατμόσφαιρα και χωρίς οι …ωτακουστές να αντιληφθούν κάποια “βαριά” πολιτική συζήτηση συναντήθηκαν και συνέφαγαν στο Κολωνάκι (ήτοι, σε …κοινή θέα) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένεια του (την σύζυγό του Θεανώ και τον γιό του) πρώην διευθυντή του γραφείου του στο Μέγαρο Μαξίμου Γρηγόρη Δημητριάδη.

Δύο παρατηρήσεις: Πρώτη, Μητσοτάκης και Δημητριάδης δεν είχαν συχνή απευθείας επικοινωνία μετά την παραίτηση του δεύτερου μόλις “έσκασε” η υπόθεση των παρακολουθήσεων και ο στενότερος και πλέον έμπιστος συνεργάτης του πρωθυπουργού βρεθεί στο στόχαστρο. Πάντοτε υπήρχαν ανοικτοί δίαυλοι μέσω “ενδιάμεσων” και πάντοτε οι δύο οικογένειες κρατούσαν επαφή. Για τους γνωρίζοντες ο μεν πρωθυπουργός έχει αδυναμία στον γιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, ενώ και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επιδιώκει τακτικά να συνομιλεί και να συμβουλεύεται τον τελευταίο.

Δεύτερη, δεδομένων των προβλημάτων συντονισμού στην Κ.Ο της Ν.Δ και των προβλημάτων με πολιτικούς παράγοντες “υψηλής ευαισθησίας”, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, πολλοί διέκριναν εσχάτως ένα κενό στο Μέγαρο Μαξίμου. Όχι ότι δεν είναι αποτελεσματικός ο Γιάννης Μπρατάκος αλλά οι γνωρίζοντες λένε πως ο Γρηγόρης Δημητριάδης συνομιλούσε με τους πάντες, εντός και εκτός Ν.Δ, ακόμα και εντός ή εκτός …πολιτικής, με τον αέρα της εμπιστοσύνης και της στενής σχέσης με τον πρωθυπουργό.

Και στα πηγαδάκια βουλευτών της Ν.Δ δεν είναι λίγοι εκείνοι που νοσταλγούν τον Γρηγόρη Δημητριάδη και θεωρούν πως μια επανενεργοποίησή του θα ήταν χρήσιμη έως και αναγκαία.

Φυσικά, πρέπει να βρεθεί φόρμουλα και να μην “πληγωθεί” κανείς. Δεδομένου ότι τόσο ο Γιάννης Μπρατάκος (ο οποίος λέει πως μετά το τέλος της θητείας του στο Μαξίμου θέλει να επιστρέψει στις επιχειρήσεις του), όσο και ο Σταύρος Παπασταύρου είναι φίλοι του Γρηγόρη Δημητριάδη, ίσως να μην είναι τελικά δύσκολο να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος συνεργασίας, ακόμα κι αν δεν υπάρξει και τυπική μετακίνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικά Άρθρα