Αποκάλυψη WSJ: Στενός συνεργάτης Πούτιν φέρεται πως έδωσε την εντολή δολοφονίας Πριγκόζιν – Τι απαντά το Κρεμλίνο

 Αποκάλυψη WSJ: Στενός συνεργάτης Πούτιν φέρεται πως έδωσε την εντολή δολοφονίας Πριγκόζιν – Τι απαντά το Κρεμλίνο

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, στενός συνεργάτης του Πούτιν φέρεται να έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του επικεφαλής της Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν. Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της WSJ, που διαψεύδεται από το Κρεμλίνο, αναφέρει πως γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας έδωσε την εντολή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές -μη κατονομαζόμενων – δυτικών μυστικών υπηρεσιών, ο Πατρούσεφ θεωρούσε πολύ πριν την ανταρσία του Ιουνίου – όταν η Βάγκνερ απείλησε με προέλαση μέχρι τη Μόσχα – ότι ο Πριγκόζιν ήταν απειλή για το καθεστώς Πούτιν.

Σύμφωνα με τη WSJ ο Πατρούσεφ δεν ενέκρινε την ανοιχτή κριτική που ασκούσε ο ιδρυτής της Βάγκνερ για τους χειρισμούς της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και ανησυχούσε ότι η μισθοφορική ομάδα είχε αποκτήσει υπερβολική δύναμη.

Ο Πατρούσεφ είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πούτιν από την πρώτη στιγμή που αυτός βρέθηκε στο Κρεμλίνο με τις εξουσίες του να έχουν ενισχυθεί στον βαθμό να θεωρείται, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο δεύτερος πιο ισχυρός άνθρωπος στη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είχε δει το δημοσίευμα, αλλά δεν θα το σχολιάσει, πριν προσθέσει: «Τον τελευταίο καιρό, δυστυχώς, η Wall Street Journal λατρεύει να παράγει φτηνιάρικα αστυνομικά μυθιστορήματα».

Σχετικά Άρθρα