Πράγα: Ποιος είναι ο φοιτητής που σκότωσε τουλάχιστον 15 άτομα και μετά αυτοκτόνησε – Δολοφόνησε και τον πατέρα του -Στιγμές τρόμου (vid)

 Πράγα: Ποιος είναι ο φοιτητής που σκότωσε τουλάχιστον 15 άτομα και μετά αυτοκτόνησε – Δολοφόνησε και τον πατέρα του -Στιγμές τρόμου (vid)

Σοκαριστικές στιγμές στην Πράγα, μετά το μακελειό στην Φιλοσοφική Σχολή της πόλης. Περισσότεροι από 15 άνθρωποι είναι νεκροί, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της αστυνομίας της Τσεχίας. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 24. Φοιτητής είναι ο δράστης που έσπειρε τον τρόμο στη Σχολή Καλών Τεχνών της Πράγας. Ο δράστης που αυτοκτόνησε πριν εξουδετερωθεί από τις Αρχές στην Πράγα ονομάζεται David Kozak και, σύμφωνα με μαρτυρία Έλληνα καθηγητή στο Newsbomb.gr, πριν σκορπίσει τον θάνατο, είχε σκοτώσει τον πατέρα του.

Ο Kozak άνοιξε πυρ στον τέταρτο όροφο του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καρόλου.

Σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τα πυρά, ορισμένοι φοιτητές σκαρφάλωσαν από τα παράθυρα και κάθισαν στο περβάζι του παραθύρου. Μία από τις κοπέλες δεν μπόρεσε να κρατηθεί και έπεσε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Οι πρώτες λεπτομέρειες για τους πυροβολισμούς στην Πράγα αναφέρουν πως το απόγευμα, οι φοιτητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους ζητούσε να οχυρωθούν. «Οχυρωθήκαμε στον 2ο όροφο, οι πυροβολισμοί πιθανόν να έγιναν στον 4ο», λέει ο φοιτητής.

Μετά τους πυροβολισμούς, ο Kozak αυτοκτόνησε.

«Ο δράστης πήδηξε κάπου και πέθανε, αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα από την άποψη της τραγωδίας, αλλά πρέπει να τα αναλύσουμε όλα αυτά και στη συνέχεια να ενημερώσουμε το κοινό», δήλωσε ο δήμαρχος της Πράγας Bohuslav Svoboda.

Πραγα, Πυροβολισμοι
praga enoplos 1 a4fcf

Το προσωπικό του πανεπιστημίου κλήθηκε να «παραμείνει στη θέση του», να κλειστεί στα δωμάτια και να σβήσει τα φώτα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Πολίτης που διαμένει σε διαμέρισμα κοντά στο σημείο των πυροβολισμών, δήλωσε στο BBC ότι άκουσε «πολλούς πυροβολισμούς».

«Κοίταξα έξω από το μπαλκόνι μου και είδα την αστυνομία να φτάνει. Μερικοί αστυνομικοί δυσκολεύονταν να σταματήσουν τους ανθρώπους που περπατούσαν προς το σημείο», περιέγραψε.

Ο Πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα δήλωσε ότι ακύρωσε τις επερχόμενες εξαγγελίες υπό το φως των «τραγικών γεγονότων».

Ένα email προς το προσωπικό της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου του Καρόλου, το οποίο είδε το Reuters, προειδοποίησε το προσωπικό για τον πυροβολισμό.

Όπως έγραφε: «Μείνε, μην πας πουθενά, αν είσαι στα γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά στην πόρτα, σβήστε τα φώτα».

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Πράγας, περίπου 500 μέτρα από την ιστορική Γέφυρα του Καρόλου, έναν τουριστικό μαγνήτη.

Πραγα, Πυροβολισμοι

Οι τρομακτικές στιγμές με φοιτητές και πολίτες να τρέχουν για να σωθούν

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται πανικόβλητοι άνθρωποι να τρέχουν να σωθούν ενώ ο δράστης φαίνεται σε μπαλκόνι να σημαδεύει με το όπλο του.

Σχετικά Άρθρα