Πυροβολισμοί στο Πανεπιστήμιο στο κέντρο της Πράγας – Τουλάχιστον 15 οι νεκροί και πάνω από 30 οι τραυματίες

 Πυροβολισμοί στο Πανεπιστήμιο στο κέντρο της Πράγας – Τουλάχιστον 15 οι νεκροί και πάνω από 30 οι τραυματίες

Για νεκρούς και τραυματίες από πυροβολισμούς στην πόλη της Πράγας κάνει λόγο η τσεχική αστυνομία. Το περιστατικό έγινε στο Πανεπιστήμιο της Πράγας. Σε βίντεο από το X, φαίνεται κόσμος να τρέχει πανικόβλητος.

Η τσέχικη αστυνομία με ανάρτηση στο Twitter ανέφερε ότι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κοντά στο Πανεπιστήμιο της Πράγας.

Το Τσεχικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο μαρτυρίες από φοιτητές ότι φοιτητές έχουν κλειδωθεί στις αίθουσες και ότι κάποιες από αυτές έχουν εκκενωθεί.

Μέλος του Πανεπιστημίου του Καρόλου επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι υπάρχουν άτομα κλειδωμένα στις αίθουσες.

Με ανακοίνωσή της, η αστυνομία ενημερώνει: «Προτρέπουμε τους πολίτες να μην παραμείνουν στην περιοχή και να μην βγουν από το σπίτι. Η επέμβαση της αστυνομίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με την τσεχική αστυνομία ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης έχει εξουδετερωθεί.

Η Jana Postova, εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης της Πράγας, επιβεβαίωσε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά δεν είχε λεπτομέρειες.

Αυτός είναι ο φερόμενος ως δράστης

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο δράστης χρησιμοποίησε μακρύκαννο όπλο με οπτικά.

Αυτή τη στιγμή, ολόκληρη η πλατεία Jan Palach και η γύρω περιοχή είναι πλήρως αποκλεισμένη.

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι γεμάτη τουρίστες αυτή την εποχή και η βρετανική πρεσβεία κάλεσε τους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονται στην Πράγα να είναι πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Σχετικά Άρθρα