Ασύλληπτη τραγωδία με πέντε παιδιά από 2 έως 13 ετών – Κάηκαν ζωντανά

 Ασύλληπτη τραγωδία με πέντε παιδιά από 2 έως 13 ετών – Κάηκαν ζωντανά

Ένας πατέρας έκανε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια για την οικογένειά του την ώρα που τα τέσσερα παιδιά του και ένας νεαρός συγγενής έχαναν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε σπίτι στην Αριζόνα των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας. Η πυρκαγιά διέλυσε το διώροφο σπίτι το βράδυ του Σαββάτου, όπως σημείωσαν οι Αρχές τη Δευτέρα χωρίς να αφήσει κανέναν ζωντανό.

Τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας 2, 4, 5 και 13 ετών ήταν αδέλφια, ενώ ένας 11χρονος ήταν συγγενής, που είχε επισκεφθεί το σπίτι. Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς και δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των παιδιών ή του πατέρα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Bullhead City, 160 χιλιόμετρα νότια του Λας Βέγκας, λίγο πριν από τις 17:00 τοπική ώρα (1:00 ώρα Ελλάδας) το Σάββατο.

«Ο πατέρας των παιδιών ανέφερε στους ερευνητές ότι έλειπε για περίπου 2,5 ώρες, για να κάνει χριστουγεννιάτικα ψώνια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Bullhead City.

Η προκαταρκτική έρευνα διαπίστωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από την είσοδο του κάτω ορόφου, «πιθανότατα καθιστώντας αδύνατο για τα παιδιά, που βρίσκονταν στο επάνω υπνοδωμάτιο, να βγουν από την κατοικία με ασφάλεια», ανέφεραν οι Αρχές.

Και τα πέντε θύματα βρέθηκαν στο ίδιο υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο. Φαίνεται ότι η φωτιά είχε φτάσει μέχρι τη μοναδική σκάλα του σπιτιού, εμποδίζοντας τη διαφυγή τους.

Μάρτυρες περιέγραψαν γείτονες σε πανικό, που μάζευαν λάστιχα και σκάλες σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν τη φωτιά, σύμφωνα με το BBC.

«Ανοίξαμε την πόρτα του γκαράζ, υπήρχαν άνθρωποι που έβγαζαν πράγματα έξω», δήλωσε ένας μάρτυρας, ο Patrick O’Neal, στο τοπικό κανάλι του CBS News, KTVK. «Όσο πλησιάζαμε στην πόρτα, άρχιζε να μπαίνει καπνός στο γκαράζ και να πνίγει τους ανθρώπους».

«Οι γείτονες δεν γνώριζαν ότι κάποιος βρισκόταν μέσα στο σπίτι», πρόσθεσε. Αν το γνώριζαν, είπε ότι θα είχαν επιχειρήσει διάσωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπήρχαν ενήλικες στο σπίτι, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Σχετικά Άρθρα