Ρατσιστική επίθεση από οπαδό του Ολυμπιακού σε διαιτητή στο ματς με Βαλένθια

 Ρατσιστική επίθεση από οπαδό του Ολυμπιακού σε διαιτητή στο ματς με Βαλένθια

Ρατσιστική επίθεση από οπαδό του Ολυμπιακού δέχθηκε ο διαιτητής του αγώνα των Ερυθρόλευκων με τη Βαλένθια για την Euroleague. Οι Πειραιώτες καταδίκασαν το περιστατικό και διώχνουν δια παντός τον οπαδό απ’ το ΣΕΦ, όμως η ομάδα απειλείται με τιμωρία. Λίγο πριν από το τέλος του αγώνα με τη Βαλένθια, ο Γάλλος διαιτητής Ζοζέφ Μπισάνγκ διέκοψε την αναμέτρηση για αισχρή ρατσιστική επίθεση που έγινε εις βάρος του από οπαδό των Πειραιωτών, ο οποίος καθόταν στις court seats που βρίσκονται δίπλα στο παρκέ. Ο διαιτητής έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι του επιτέθηκαν φραστικά με τα ακόλουθα λόγια: «Αντε γ… μαύρη μαϊμού».

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει ακόμα και με κλείσιμο της έδρας του καθώς η ρατσιστική επίθεση γράφτηκε στο φύλλο αγώνα και έγινε εις βάρος διαιτητή. Μάλιστα η Euroleague σε τέτοια ζητήματα παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυστηρή.

Ολυμπιακός: «Καταδικάζουμε απερίφραστα»

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση καταδικάζοντας το περιστατικό, ενώ έκανε γνωστό πως αφαιρείται το εισιτήριο διαρκείας απ’ τον οπαδό που έκανε την επίθεση και του απαγορεύεται δια παντός η είσοδος στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ερυθρόλευκων: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι διαχρονικά ενάντια σε κάθε μορφή και ενέργεια ρατσισμού. Για τον λόγο αυτό, καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή λεκτική επίθεση του «φιλάθλου» της ομάδας μας σε βάρος ενός εκ των διαιτητών του αγώνα. Τέλος, ανακοινώνουμε ότι αφαιρείται άμεσα το εισιτήριο διαρκείας του και απαγορεύεται δια παντός η είσοδος του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

Σχετικά Άρθρα