Κούλογλου για Κασσελάκη: Προετοιμάζει την αποχώρηση του γι’ αυτό έθεσε ψηλά τον πήχη στις Ευρωεκλογές

 Κούλογλου για Κασσελάκη: Προετοιμάζει την αποχώρηση του γι’ αυτό έθεσε ψηλά τον πήχη στις Ευρωεκλογές

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, χαρακτήρισε ανέφικτο τον στόχο που έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και εκτίμησε ότι είναι «προετοιμασία της αποχώρησής του» από την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς αν θα δραστηριοποιηθεί με τη Νέα Αριστερά στις επόμενες ευρωεκλογές, ο Στέλιος Κούλογλου είπε πως «είναι μια πιθανότητα». «Είμαι ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και θα παραμείνω ανεξάρτητος, τώρα το αν θα συνεργαστώ με τη Νέα Αριστερά είναι ένα ανοιχτό ζήτημα. Δεν έχει ξεκινήσει καμία συζήτηση άλλωστε τα στελέχη που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλες πολύ σημαντικές προτεραιότητες προφανώς να κάνουν τα πρώτα βήματα οργάνωσης», δήλωσε αρχικά.

Ως προς το στόχο του κ. Κασσελάκη στις ευρωεκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Το γεγονός ότι έθεσε ως στόχο να ανατρέψει την πρωτοκαθεδρία της ΝΔ και να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας στόχος που δεν είναι ρεαλιστικός. Θεωρώ ότι με αυτό ο κ. Κασσελάκης προετοιμάζει την αποχώρησή του. Δηλαδή έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη έτσι ώστε αν περάσει από κάτω και να πει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο».

 Ως προς τα ποσοστά που ενδέχεται να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη των Ευρωεκλογών, ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως  «ο κ. Κασσελάκης θα αντιμετωπίσει πραγματικό πρόβλημα εάν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω ή πολύ κάτω από το πολύ κακό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα».

Για το δημοσκοπικό ποσοστό της Νέας Αριστεράς, το οποίο μετράται στο 2,5%, ο ίδιος τόνισε: «Εγώ νομίζω ότι το ποσοστό αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Δεν λέω ότι είναι τεράστιο ποσοστό το 2,5% αλλά είναι μια πολύ καλή μαγιά δεδομένου ότι ο κόσμος δεν ξέρει ούτε καν το όνομα, πάρα πολλοί δεν ξέρουν ούτε καν ότι έχει σχηματιστεί καινούργιο κόμμα και πάνω από όλα δεν ξέρουνε τις θέσεις του γιατί το μεγάλο στοίχημα θα παιχτεί με τις θέσεις του και με την κοινωνική του δράση».

Σχετικά Άρθρα