Ανατροπή στη δίκη για τον Ζακ: Ξεκίνησε παρά την αποχή των δικηγόρων

 Ανατροπή στη δίκη για τον Ζακ: Ξεκίνησε παρά την αποχή των δικηγόρων

Ένταση επικράτησε στο Α΄ Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, καθώς το προεδρείο αποφάσισε να ξεκινήσει κανονικά η δίκη παρά την αποχή των δικηγόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη, ο Χάρης Αναγνωστόπουλος, είχε λάβει άδεια από τον δικηγορικού του σύλλογο για να συμμετέχει στη δίκη, όμως δεν το γνωστοποίησε στους υπόλοιπους δικηγόρους ως όφειλε.

Η πρόεδρος αποφάσισε την έναρξη της δίκης, παρά την ένταση που επικράτησε και τις διαμαρτυρίες δικηγόρων που δεν είχαν ούτε άδεια από τους συλλόγους τους, ενώ απόντες είναι και βασική μάρτυρες.

Χαρακτηριστικά η δικηγόρος της οικογένειας Κωστοπούλου, Άννυ Παπαρούσου σημείωσε ότι «δεν έχω άδεια και είναι εκτός πλαισίου αυτή η άδεια (σ.σ. Αναγνωστόπουλου), οπότε ζητάω, πρώτον για την ασθένεια, δεύτερον γιατί απουσιάζουν ουσιώδεις μάρτυρες, τρίτον γιατί απέχω όπως απέχει το σύνολο των δικηγόρων»

Η πρόεδρος, ωστόσο, ζήτησε από τους δικηγόρους να μην μεταφέρουν στην αίθουσα τα ζητήματα των δικηγορικών τους συλλόγων.

Η έδρα στη συνέχεια διέκοψε για λίγη ώρα και επανήλθε για τον ορισμό ενόρκων.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η έδρα επέστεψε και διέκοψε ορίζοντας την επόμενη δικάσιμο για τις 12 Ιανουαρίοy, στην αίθουσα 100α στον τέταρτο όροφο. Οι επόμενες δύο δικάσιμοι ορίζονται για 18 και 26 Ιανουαρίου.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα