Κόντρα Κωνσταντοπούλου -Λαμπρούλη στη Βουλή: “Μην με διακόπτετε” – “Μαζευτείτε”

 Κόντρα Κωνσταντοπούλου -Λαμπρούλη στη Βουλή: “Μην με διακόπτετε” – “Μαζευτείτε”

Μεγάλες στιγμές έζησε για ακόμα μια φορά η Βουλή, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο προεδρεύοντας, Γιώργος Λαμπρούλης, διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους με αφορμή τον χρόνο και τον αριθμό των παρεμβάσεων στο βήμα.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον υπουργό Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, προκαλώντας αντιδράσεις από τους βουλευτές.

Ο διάλογος μεταξύ Λαμπρούλη και Κωνσταντοπούλου

Κωνσταντοπούλου: Ζήτησα το λόγο επί προσωπικού δεν καταλαβαίνω τα σχόλια σας και δεν καταλαβαίνω γιατί το διαπραγματεύεστε με τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Λαμπρούλης: Ακούστε, περιοριστείτε στο προσωπικό

Κωνσταντοπούλου: Τι εννοείτε; Μην με διακόπτετε

Λαμπρούλης: Μαζευτείτε, σας το λέω λαϊκά. Μην τα βάζετε συνεχώς με το προεδρείο. Σας είπα να μας εξηγήσετε το προσωπικό σας.

Κωνσταντοπούλου: Ως βουλευτής του ΚΚΕ μου λέτε μαζευτείτε σας το λέω λαϊκά; Λυπάμαι πολύ.

Λαμπρούλης: Στόχος σας είναι το ΚΚΕ και να το σπιλώσετε και όχι ο Λαμπρούλης. Λυπάμαι. Συνεχίστε δεν θα σας απαντήσω. Συνεχίστε αυτή την στάση σας και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον

Κωνσταντοπούλου: Από την θέση του προεδρεύοντος μου λέτε μαζευτείτε και ότι δεν θα με ανεχτείτε άλλο; Σε ποιον άλλο αρχηγό το έχετε πει αυτό; Πως το επιτρέπετε στον εαυτό σας αυτό;

Λαμπρούλης: Αυτό είναι το προσωπικό;

Κωνσταντοπούλου: Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κοινοβουλευτικής τάξης. Συμβαίνει να είμαι η μόνη πολιτική αρχηγός που αντιμετωπίζει αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Εσείς επιφυλάσσεται για τον εαυτό σας αυτού του είδους την εξουσία, λυπάμαι.

Λαμπρούλης: Λυπάμαι πολύ για όσα λέτε

Κωνσταντοπούλου: Να λυπάστε για όσα είπατε εσείς.

Η Κωνσταντοπούλου συνέχισε την τοποθέτησή της ωστόσο άφησε αιχμή προς τον κ. Λαμπρούλη, που δεν πέρασε απαρατήρητη:

«Αν κάποιος κάνει αντιπολίτευση κ. Λαμπρούλη το κάνει μαχόμενος και όχι δίνοντας διαπιστευτήρια», είπε χαρακτηριστικά για ν’ απαντήσει ο προεδρεύοντας: «Αυτή είστε λοιπόν».

Σχετικά Άρθρα