Μετρό/Στάση εργασίας: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν την ΣΤΑΣΥ για ψεύδη και εκβιασμούς

 Μετρό/Στάση εργασίας: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν την ΣΤΑΣΥ για ψεύδη και εκβιασμούς

Για «ψέματα, σκοπιμότητα, παραπληροφόρηση και εκβιασμούς», με τα οποία επιχείρησε να ακυρώσει τη στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί για το βράδυ της Τρίτης κατηγορούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), καταγγέλλοντας ότι με τη στάση της ταλαιπώρησε το επιβατικό κοινό και «κατάφερε να προκαλέσει το απόλυτο μπάχαλο στις Σταθερές Συγκοινωνίες και να ταλαιπωρήσει όσους επιβάτες υπήρχαν εκείνη την ώρα στους συρμούς, δίνοντας στην κοινωνία μια στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας, στην προσπάθειά της να «ακυρώσει» την απεργία των εργαζομένων που είχε εξαγγελθεί».

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα έξι Συνδικάτα της ΣΤΑΣΥ επισημαίνουν ότι είχαν προκηρύξει στάση εργασίας σε ώρα και μέρα που δε θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση στο κοινό.

Η διοίκηση της εταιρίας κατέθεσε αγωγή κατά της κινητοποίησης στις 13:35 (γνωστοποίηση από τις 14:30 και μετά) και ορίστηκε ώρα εκδίκασή της στις 15:00, αναφέρουν οι εργαζόμενοι τονίζοντας ότι από το σημείο αυτό και μετά άρχισε «ο χορός του παραλόγου».

Κι αυτό διότι, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι η εταιρία προχώρησε σε ενημέρωση των ΜΜΕ για κανονική λειτουργία των μέσων αναστέλλοντας μάλιστα τη μετάδοση όλων των ηχητικών μηνυμάτων από τους σταθμούς παρά το γεγονός ότι η απόφαση δεν ήταν καταδικαστική για όλα τα σωματεία, όπως η ίδια ενημέρωνε με αποτέλεσμα να μεγεθυνθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Συγκεκριμένα τα σωματεία αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι:

  • Η ΣΤΑΣΥ προχώρησε σε ψευδή αναγραφή της ώρας επίδοσης τόσο της αγωγής, όσο και της ώρας επίδοσης της απόφασης.
  • Ανέστειλε τη μετάδοση των ηχητικών μηνυμάτων στους σταθμούς και ενημέρωσε τα ΜΜΕ ότι η απεργία αναστέλλεται λόγω της δικαστικής απόφασης.
  • Παρέλειψε σκοπίμως να πει ότι δεν είναι για όλα τα Σωματεία καταδικαστική η απόφαση, άρα, κάποιοι εργαζόμενοι απεργούσαν νομίμως.
  • Δε φρόντισε να προγραμματίσει αποσύρσεις συρμών στις εναποθέσεις τους, με αποτέλεσμα το μπάχαλο που δημιουργήθηκε.
  • Έστειλε ψευδές μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 19:50, καλώντας τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται λόγω της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου παραλείποντας να πει ότι αυτή η απόφαση δεν αφορούσε όλα τα Σωματεία.
  • Προσπάθησε με διάφορους τρόπους να καταστήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό από συναδέλφους-μέλη Σωματείων που για τους δικούς τους λόγους δεν απεργούσαν.

Επισημαίνουν ότι η ψευδής αναγραφή της ώρας επίδοσης και η παραποίηση των γραφόμενων της δικαστικής απόφασης, είναι παράνομη, τονίζοντας ότι επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους.

Σχετικά Άρθρα