Συνάντηση Μπάιντεν-Ζελένσκι: Τι συμφώνησαν

 Συνάντηση Μπάιντεν-Ζελένσκι: Τι συμφώνησαν

Οι ηγέτες ΗΠΑ και Ουκρανίας έσφιξαν για ακόμα μία φορά τα χέρια στο οβάλ γραφείο της Ουάσινγκτον, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, o Ζελένσκι προέβη σε εκτενή σχόλια για το χρόνο του στις ΗΠΑ, ευχαριστώντας όλους όσους τον έχουν συναντήσει μέχρι στιγμής. “Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σίγουροι ότι είναι ελεύθεροι και ασφαλείς”, καταλήγει.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος τόνισε στον Ζελένσκι να μην εγκαταλείψει την ελπίδα στον αγώνα κατά της Ρωσίας και δήλωσε ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να παράσχει πρόσθετη βοήθεια, λέει στους δημοσιογράφους να ηρεμήσουν και στη συνέχεια αναφέρει ότι μόλις υπέγραψε “άλλη μια ανάληψη 200 εκατομμυρίων δολαρίων από το υπουργείο Άμυνας για την Ουκρανία”.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ανάληψη:

Η χρήση της προεδρικής εξουσιοδότησης για την ανάκληση της στρατιωτικής βοήθειας σύμφωνα με το άρθρο 506(α)(1) του νόμου περί εξωτερικής βοήθειας (FAA) είναι ένα πολύτιμο εργαλείο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ σε καταστάσεις κρίσης.

Επιτρέπει την ταχεία παράδοση αμυντικών ειδών και υπηρεσιών από τα αποθέματα του Υπουργείου Άμυνας σε ξένες χώρες και διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η εν λόγω βοήθεια μπορεί να αρχίσει να φθάνει εντός ημερών – ή ακόμη και ωρών – από την έγκριση.

Σχετικά Άρθρα