Βράβευση ελληνικής start-up για την ψυχική υγεία σε διαγωνισμό νεοφυών επιχειρήσεων στο Μιλάνο

 Βράβευση ελληνικής start-up για την ψυχική υγεία σε διαγωνισμό νεοφυών επιχειρήσεων στο Μιλάνο

Η ελληνική Luca Health κατέλαβε την 3η θέση στον διαγωνισμό Attract to Invest του EIT Health InnoStars κερδίζοντας 10.000 ευρώ.

Σαράντα κορυφαίες ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις συναντήθηκαν στο Milan Innovation District – MIND, σε μια μοναδική σύγκλιση τριών βασικών προγραμμάτων δημιουργίας επιχειρήσεων υγειονομικής περίθαλψης στη Νότια, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Παρουσιάζοντας μια εφαρμογή για την ψυχική υγεία των αθλητών, η ελληνική Luca Health κέρδισε το τρίτο βραβείο στον διαγωνισμό Attract to Invest κερδίζοντας 10.000 ευρώ για επενδύσεις, καθώς και καθοδήγηση για περαιτέρω ενίσχυση δεξιοτήτων στην προσέλκυση πόρων.

Το EIT Health InnoStars Grand Final δεν αφορούσε μόνο την ανάδειξη πρωτοποριακών εφαρμογών, αλλά και τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων που μπορούν να οδηγήσουν σε πιθανή μεταμόρφωση της υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η πρωτοβουλία EIT Health έχει ως ιδρυτικό σκοπό την καλύτερη υγεία και μακροζωία των Ευρωπαίων πολιτών. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι ο κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα και υποστηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιοτεχνολογίας, της ψηφιακής υγείας, της ιατρικής τεχνολογίας και της θεραπευτικής.

Τα προγράμματα του EIT Health καλύπτουν τις ανάγκες των νεοφυών επιχειρήσεων στα διαφορετικά στάδια ανάπτυξής τους – από την έναρξη της διαδρομής των ομάδων μέχρι τον μετασχηματισμό τους σε καθιερωμένες εταιρείες που αναζητούν πρόσθετες επενδύσεις.

Για πρώτη φορά, όσοι πέρασαν στον τελικό γύρο τριών βασικών προγραμμάτων δημιουργίας επιχειρήσεων (RIS Innovation Call, InnoStars Awards και Attract to Invest) συγκεντρώθηκαν στις 7 και 8 Νοεμβρίου στο Milan Innovation District – MIND, σε μια εκδήλωση φτιαγμένη «στα μέτρα» των start-up της Νότιας, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Synlab Italia, βασικό εταίρο του EIT Health InnoStars, που έφερε στον κόμβο καινοτομίας της υγειονομικής περίθαλψης της Ιταλίας 40 πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η ψυχική υγεία αθλητών χωρίς στίγμα

Ένα από τα τρία προγράμματα, το Attract to Invest, είναι σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να υποστηρίζει ώριμες επιχειρήσεις με προϊόντα που είναι ήδη στην αγορά και αναζητούν πρόσθετα κεφάλαια.

Σε αυτή την κατηγορία η ελληνική Luca Health αναδείχθηκε στην τρίτη θέση.Η start-up, που ιδρύθηκε από τον Βρετανό Nick Greenhalgh και τον Έλληνα Βασίλειο Νικολάου αναπτύσσει μια εφαρμογή αναγνώρισης συμπτωμάτων εξειδικευμένη και στοχευμένη σε αθλητές και χρησιμοποιείται ήδη από πολυάριθμες αθλητικές ομάδες σε όλη την Ευρώπη.

«Ως πρώην αθλητής του ράγκμπι καταλαβαίνω τον κρίσιμο ρόλο της ψυχικής υγείας στην απόδοση μιας ομάδας. Δυστυχώς, η αναφορά περί ψυχικής υγείας στον αθλητισμό μπορεί να στιγματίσει κάποιον. Η εφαρμογή μας αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα, επιτρέποντας στους παίκτες να εντοπίζουν συμπτώματα και στους συλλόγους να ενισχύουν την ψυχική υγεία του συνόλου της ομάδας, διατηρώντας παράλληλα την ανωνυμία των αθλητών. Είμαστε ευγνώμονες για την αναγνώριση και ανυπομονούμε να φέρουμε τη λύση μας στον κόσμο», είπε ο Nick Greenhalgh, συν-ιδρυτής και CEO της Luca.

Τον διαγωνισμό Attract to Invest στο Μιλάνο κέρδισε η MEBSTER, μιατσεχική εταιρεία η οποία αναπτύσσει μια καινοτόμα πλατφόρμα δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα με προβλήματα στα κάτω άκρα, ιδιαίτερα από τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού, να περπατήσουν ξανά. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Frontier Management Consulting από τη Ρουμανία για το PROMED, ένα καινοτόμο λογισμικό σχεδιασμένο για την έγκαιρη διάγνωση του βρογχοπνευμονικού καρκίνου και του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Οι τρεις πρώτες ομάδες έλαβαν βραβεία ύψους 25.000 ευρώ, 15.000 ευρώ και 10.000 ευρώ, αντίστοιχα. Επιπλέον, το EIT Health προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης με τους εταίρους του, τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τους επενδυτές, καθώς και εξατομικευμένη καθοδήγηση 1:1, προσομοιώσεις αίθουσας συνεδριάσεων και πολλά άλλα για να επιτρέψει στις νεοσύστατες επιχειρήσεις να υπερέχουν σε δεξιότητες συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Σχετικά Άρθρα