Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα στου Ρέντη -Δίνει μάχη για τη ζωή του -Το ιατρικό ανακοινωθέν

 Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα στου Ρέντη -Δίνει μάχη για τη ζωή του -Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε βαρύτατα από την φωτοβολίδα στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί στο Κρατικό Νίκαιας, πριν από λίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της μηριαίας αρτηρίας από την ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας από τον καθ’ ομολογίαν δράστη 18χρονο, οι ελπίδες να σωθεί το πόδι του νεαρού αστυνομικού ήταν μηδαμινές.

Έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό για να αποφύγουν περαιτέρω επιπλοκές. Ακόμη κι έτσι ωστόσο, τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα και ο 31χρονος εξακολουθεί να δίνει μάχη για την ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νίκαιας τονίζονταν ο 31χρονος παρέμενε σε καταστολή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με μηχανικό αερισμό, υποστηρίζονταν «αιμοδυναμικά, με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων».

«Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού, που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου όπου γίνονταν λόγος για «δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο 31χρονος υπεβλήθη σε νέα, δεύτερη από τη στιγμή του τραυματισμού του, χειρουργική επέμβαση στο πόδι του.

Το ανακοινωθέν του διοικητή του Γενικού Κρατικού σημειώνει ότι η επέμβαση ακρωτηριασμού του αριστερού ποδιού του αστυνομικού έγινε «λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς».

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

Ο διοικητής Ανδρέας Πλεμμένος

Σχετικά Άρθρα