Κωνσταντοπούλου: “Άκυρη και ανυπόστατη η εξαίρεσή μου από την εξεταστική για τα Τέμπη”

 Κωνσταντοπούλου: “Άκυρη και ανυπόστατη η εξαίρεσή μου από την εξεταστική για τα Τέμπη”

Η βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής, Έλ. Καραγεωργοπούλου θα αναπληρώσει την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζ. Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

Με σχετική επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, η κ. Κωνσταντοπούλου τονίζει ότι η απόφαση περί εξαίρεσής της «είναι άκυρη και ανυπόστατη» καθώς, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, την εκπροσώπηση των κοινοβουλευτικών ομάδων στις Διαρκείς Επιτροπές ορίζουν οι ίδιες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες δια των Προέδρων τους και δεν μπορούν να την υπαγορεύουν άλλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες, ούτε φυσικά η Κυβέρνηση δια της πλειοψηφίας που διαθέτει ή δια του Προέδρου της Βουλής.

Ζητά, επίσης, να μάθει «με βάση ποιο άρθρο του Κανονισμού της Βουλής ισχυρίζεσθε ότι αποφασίσθηκε η εξαίρεσή μου», ενώ σημειώνει ότι στην επιτροπή συμμετέχουν άτομα προσώπων που έχουν καταδήλως σύγκρουση συμφερόντων, όπως ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης».

Ωστόσο, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Πλεύρης, αποφάσισε να δηλώσει αποχή από την εξεταστική για να μην υπάρξει η παραμικρή υπόνοια μεροληψίας.

Σχετικά Άρθρα