Αίγυπτος: Άνοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές – Ο Σίσι και οι τρεις υποψήφιοι που ”κανείς δεν γνωρίζει”

 Αίγυπτος: Άνοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές – Ο Σίσι και οι τρεις υποψήφιοι που ”κανείς δεν γνωρίζει”

Ξεκίνησε στις 09:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στην Αίγυπτο η εκλογική διαδικασία για τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα διαρκέσουν τρεις ημέρες και αναμένεται ότι δεν θα έχουν εκπλήξεις, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσιφαίνεται σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει μια τρίτη προεδρική θητεία.

Την προεδρία διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι, ο Σίσι και τρεις άλλοι μάλλον άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Η ψηφοφορία θα διεξάγεται επί τρεις ημέρες από τις 9 π.μ. ως τις 9 μ.μ., θα τερματισθεί την Τρίτη στις 21:00 και τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 18 Δεκεμβρίου.

Στην πιο πολυάνθρωπη αραβική χώρα του κόσμου, με πληθυσμό σχεδόν 106 εκατομμύρια κατοίκους, η οργάνωση των εκλογών ήταν φαραωνική: περίπου 9.400 εκλογικά τμήματα, κινητοποίηση 15.000 εργαζομένων του υπουργείου Δικαιοσύνης και τριήμερη περίοδος ψηφοφορίας για τους περίπου 67 εκατομμύρια Αιγυπτίους που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, σύμφωνα με την εκλογική αρχή, σε συνολικό πληθυσμό 104 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σχετικά Άρθρα