Ρέντη/Επεισόδια: Βίντεο από τη στιγμή τραυματισμού του αστυνομικού των ΜΑΤ (εικόνες, vid)

 Ρέντη/Επεισόδια: Βίντεο από τη στιγμή  τραυματισμού του αστυνομικού των ΜΑΤ (εικόνες, vid)

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν έξω από το Μελίνα Μερκούρη, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Αστυνομία, 150 άτομα βγήκαν έξω από το κλειστό και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με την χρήση χημικών. Μάλιστα από τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά άνδρας των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η φωτοβολίδα πέτυχε κεντρική αρτηρία με αποτέλεσμα ο άνδρας των ΜΑΤ να δίνει μάχη για την ζωή του. Ο αστυνομικός εισήλθε στην εντατική και διασωληνώθηκε. Μάλιστα, είχε διακομιστεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας χωρίς τις αισθήσεις του με ακατάσχετη αιμορραγία.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του τραυματισμού:

Οι άγνωστοι εκτόξευσαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών, με συνέπεια μια ναυτική φωτοβολίδα να καρφωθεί στον μηρό του αστυνομικού με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί στο 401. Η αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών.

Ο Ιντάγλκο προσπαθεί να προστατευτεί

Η μυρωδιά από τα δακρυγόνα πέρασε μέσα στο κλειστό. Ο διαιτητής έδωσε εντολή στους παίκτες των δύο ομάδων να πάνε στα αποδυτήρια, οι οποίοι υπάκουσαν για να προστατευτούν.

Προσαγωγές στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πολλές προσαγωγές και ήδη πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ούτως ώστε να διακριβωθούν τα στοιχεία τους.

Οριστική διακοπή στο ντέρμπι

Οι διαιτητές του αγώνα έδωσαν διορία 45 λεπτών προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα για να συνεχιστεί το παιχνίδι, όμως, μετά το πέρας του εν λόγω χρονικού ορίου, η ατμόσφαιρα παρέμεινε ανυπόφορη και για τον λόγο αυτό διατάχθηκε η οριστική διακοπή του ντέρμπι.

Στο Κρατικό Νίκαιας Οικονόμου και Χρυσοχοΐδης για τον τραυματία αστυνομικό

Στο Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας έσπευσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα, έξω από το γήπεδο βόλεϊ του Ρέντη.

Ο κ. Οικονόμου, όπως και ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του ένστολου ο οποίος έχει διασωληνωθεί και η κατάσταση του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Στο νοσοκομείο έχει σπεύσει και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Σχετικά Άρθρα