Υπόθεση Γεωργίας Μπίκα: “Εχεις τελειώσει και δεν το ξέρεις”

 Υπόθεση Γεωργίας Μπίκα: “Εχεις τελειώσει και δεν το ξέρεις”

Eνα απίστευτο παρασκήνιο εκτυλίχθηκε γύρω από την υπόθεση της 25χρονης Γεωργίας Μπίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της την Πρωτοχρονιά του 2022 στο ξενοδοχείο «The Met».

Αναμείχθηκαν ένας επιχειρηματίας από τη συμπρωτεύουσα με τον οποίο η 25χρονη διατηρούσε κοντινή σχέση, εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., κουκουλοφόροι μπράβοι αλλά και δημοσιογράφοι. Επιχείρησαν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη γύρω από την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού, χρησιμοποιώντας βία, απειλές και εκβιασμούς, όπου αυτό χρειαζόταν.

Το αποτέλεσμα; Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ο επιχειρηματίας, ένας φίλος και συνεργάτης του καθώς και η νεαρή Θεσσαλονικιά διώκονται για αρπαγή και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών εις βάρος ενός νεαρού που εργαζόταν ως μετρ σε κοσμικό καφέ της συμπρωτεύουσας. Η δίωξή τους βασίστηκε σε έρευνα που διεξήγαγε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Οι απολογίες των τριών ήταν προγραμματισμένες για το μέσον της εβδομάδας, ωστόσο αναβλήθηκαν για το τέλος του μήνα λόγω της αποχής των δικηγόρων. Γι’ αυτή καθεαυτήν την καταγγελία περί βιασμού έχει εκδοθεί τελεσίδικο βούλευμα που απαλλάσσει τον φερόμενο ως δράστη από τις κατηγορίες, με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να αποφαίνονται ότι οι σχετικές αναφορές ήταν ψευδείς.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου 2022. Η Γεωργία Μπίκα μαζί με φίλες της ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα που της είχε απευθύνει γνωστός της, εργαζόμενος σε δημοφιλές καφέ της πλατείας Αριστοτέλους, και έδωσαν το «παρών» σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι που διοργάνωναν σε σουίτα ξενοδοχείου γόνοι πλούσιων οικογενειών της Αθήνας. Από την έρευνα που έγινε για την υπόθεση του βιασμού προέκυψε ότι λίγο μετά τις 3.30 π.μ. η 25χρονη και οι δύο φίλες της αποχώρησαν από το ξενοδοχείο, αλλά και ότι στις 4.05 π.μ. η νεαρή κοπέλα επέστρεψε μόνη της στο «The Met». Η ΕΛ.ΑΣ. επικαλείται μαρτυρίες ατόμων που ήταν παρόντα στο πάρτι και τα οποία κατέθεσαν ότι τελικά η 25χρονη έφυγε από τη σουίτα μαζί με τον έναν από τους νεαρούς διοργανωτές.

Στις 11 το πρωί της Πρωτοχρονιάς, η κοπέλα, που στο μεταξύ είχε διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο, αντάλλαξε τηλεφωνήματα με τον επιχειρηματία – φίλο της καθώς και τον μετρ του καφέ της Αριστοτέλους που την είχε προσκαλέσει στο πάρτι. Μερικά λεπτά αργότερα, ο επιχειρηματίας συνοδευόμενος από έναν φίλο και συνεργάτη του πέρασε με το τζιπ και πήρε από το ξενοδοχείο την Μπίκα. Κατευθύνθηκαν στο σπίτι του μετρ, στον οποίον η νεαρή είχε στο μεταξύ τηλεφωνήσει ζητώντας του να την περιμένει στο πεζοδρόμιο.

Η συνέχεια παραπέμπει σε θρίλερ. Οι δύο άνδρες έβαλαν με τη βία τον υπάλληλο του καφέ στο αυτοκίνητο και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές αλλά και τη λαβή ενός όπλου στο πρόσωπο ζητώντας του να ομολογήσει ποιος είχε βιάσει την 25χρονη. Κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του το θύμα άρχισε να αιμορραγεί, ενώ φέρεται προσωρινά να έχασε τις αισθήσεις του. Οταν συνήλθε τον γύρισαν σπίτι του και έφυγαν.

Ενα δεκαήμερο αργότερα, ωστόσο, επανήλθαν. Οπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα που έχουν συμπεριληφθεί στον φάκελο της δικογραφίας, ο επιχειρηματίας έκανε τραπέζι σε αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης, επιλέγοντας ως χώρο της συνάντησης –καθόλου τυχαία– το δημοφιλές καφέ της πλατείας Αριστοτέλους. Σύμφωνα με μια εκδοχή, στόχος του ήταν να ασκήσει πίεση στον νεαρό μετρ (επιδεικνύοντας τις επαφές που διατηρούσε με αστυνομικούς) προκειμένου να πεισθεί να τον συναντήσει εκ νέου. Αυτό συνέβη τελικά το απόγευμα της 13ης Ιανουαρίου και αφού προηγουμένως είχε διαβεβαιώσει τον νεαρό ότι ήθελε απλώς να του δείξει κάποια βίντεο σχετικά με όσα είχαν συμβεί τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Ο νεαρός πήγε στο ραντεβού με έναν φίλο του. Ο επιχειρηματίας φέρεται να τον παρέσυρε στο δώμα, όπου τον περίμεναν δύο κουκουλοφόροι. Αρχισαν να τον χτυπούν με μανία και τον υποχρέωσαν να τους παραχωρήσει το κινητό του και τους κωδικούς πρόσβασης στο Instagram. Μέσα από το δικό του προφίλ προχώρησαν σε μια ανάρτηση εμφανίζοντάς τον να απολογείται για τον βιασμό της 25χρονης το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς.

Οταν και ο δεύτερος γύρος ξυλοδαρμού και απειλών ολοκληρώθηκε, ο νεαρός πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου να υποβάλει μήνυση. Εκεί, ο αστυνομικός του συνέστησε να καταγγείλει τα γεγονότα στο αρμόδιο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Το θύμα πήγε πράγματι στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με τους αστυνομικούς του Εκβιαστών, ωστόσο, να μην κάνουν δεκτή την καταγγελία του. Η μήνυση τελικά υπεβλήθη στο τμήμα Λευκού Πύργου, με τον καταγγέλλοντα να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο επιχειρηματίας τον απείλησε πως «έχει τελειώσει η ζωή σου και δεν το ξέρεις, θα βάλω κοπέλες να σε καταγγείλουν ότι τους δίνεις ναρκωτικά, ότι τις πας σε πάρτι και τις βιάζετε». Τις ημέρες και εβδομάδες που ακολούθησαν είχαν πράγματι δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες με παρόμοιο περιεχόμενο, οι οποίες, αν και ερευνήθηκαν, δεν οδήγησαν σε αποτέλεσμα.

Οι επαφές με αστυνομικούς

Τις καταγγελίες ανέλαβε να ερευνήσει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί της υπηρεσίας προχώρησαν σε άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων. Προέκυψε λοιπόν ότι ο επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης σε κρίσιμες χρονικά στιγμές της υπόθεσης αντάλλαξε τηλεφωνικές κλήσεις με τρεις αστυνομικούς από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής του. Φέρεται ακόμη να κάλεσε στο κινητό του και έναν απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., με τον οποίο φέρεται να διατηρεί από 20ετίας φιλικές σχέσεις.

Οι τρεις πρώτοι κλήθηκαν να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεσή τους κατέληξε στο αρχείο, ωστόσο ο τότε επικεφαλής του τμήματος απομακρύνθηκε. Ο απόστρατος αξιωματικός, που παραμένει ενεργός κατέχοντας κρίσιμο πόστο σε υπηρεσία ασφαλείας, κατέθεσε ως μάρτυρας. Τόνισε ότι ο επιχειρηματίας του τηλεφώνησε στο πλαίσιο γνωριμίας που διατηρούν, καθώς και ότι από την πρώτη στιγμή τον είχε συμβουλεύσει να αφήσει την 25χρονη να χειριστεί μόνη της την υπόθεση.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψαν επικοινωνίες του επιχειρηματία με δημοσιογράφους, ενώ στο αυτοκίνητό του ανιχνεύθηκαν κηλίδες αίματος του καταγγέλλοντος.

Από την άρση απορρήτου προέκυψαν επικοινωνίες του επιχειρηματία και με δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς και μη, τα ρεπορτάζ των οποίων προσπάθησε ή πέτυχε να διαμορφώσει. Στο αυτοκίνητό του ανιχνεύτηκαν κηλίδες αίματος του καταγγέλλοντος.

Ο συνήγορος της 25χρονης, κ. Δημήτρης Ραπτόπουλος, δήλωσε ότι η μηνυτήρια αναφορά του νεαρού δεν στρεφόταν κατά της εντολέως του, καθώς και ότι λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία εκείνη βρισκόταν τον Ιανουάριο του 2022 δεν θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στα υπό έρευνα γεγονότα. Ο συνήγορος του επιχειρηματία, κ. Νίκος Βασιλειάδης, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μετά την απολογία του εντολέα του.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση στα επίσημα έγγραφά τους φέρονται να αποδίδουν τα γεγονότα στην προσπάθεια του επιχειρηματία να αποκαταστήσει το κύρος του, το οποίο κατά την ΕΛ.ΑΣ. επλήγη από τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς 2022.

Πηγή: Η Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα