Πούτιν: Έβαλε τους καλεσμένους του σε… απόσταση χιλιομέτρων

 Πούτιν: Έβαλε τους καλεσμένους του σε… απόσταση χιλιομέτρων

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν αρνήθηκε παραδόξως να σταθεί σε απόσταση μικρότερη των 70 μέτρων από τον νέο πρέσβη της Βρετανίας στη Μόσχα σε διπλωματική τελετή χθες – επικαλούμενος «υγειονομικούς λόγους».

Σε αμήχανες σκηνές που έμοιαζαν με το αποκορύφωμα της πανδημίας του κορονοϊού, ο Πούτιν επέμεινε να κρατάει τεράστια απόσταση μεταξύ του ίδιου και άλλων διπλωματών στην εκδήλωση του Κρεμλίνου κατά την οποία δέχθηκε τα διπλωματικά διαπιστευτήρια πολλών νέων πρεσβευτών στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του νέου ανθρώπου της Βρετανίας στη Μόσχα Νάιτζελ Κέισι.

Σε μια ομιλία του, ο Πούτιν φάνηκε να απλώνει κλαδί ελιάς στη Βρετανία, ζητώντας «αλλαγή προς το καλύτερο» στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου – μια αξιοσημείωτη στροφή δεδομένου ότι πολλοί Ρώσοι πολιτικοί και εξέχοντα φερέφωνα των μέσων ενημέρωσης έχουν ζητήσει να στοχεύσουν τα πυρηνικά της Μόσχας το Λονδίνο σε πολύ προβεβλημένες, αθυρόστομες κορώνες.

Ωστόσο, το συναίσθημα της ομιλίας του Ρώσου προέδρου διαψεύστηκε από τις πράξεις του.

Φτάνοντας για να μιλήσει σε μια διάσκεψη από μια τεράστια χρυσή πόρτα που κοσμούσαν ρωσικές σημαίες, στάθηκε δεκάδες μέτρα μακριά από τους 21 απεσταλμένους και εκφώνησε την ομιλία του από την άλλη πλευρά της μεγάλης αίθουσας, μιλώντας απλώς προς αυτούς.

Οι απεσταλμένοι φαίνονταν να ακούν στην άλλη πλευρά της αίθουσας και να φαίνονται δυσαρεστημένοι – και στη συνέχεια αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν αμήχανα, καθώς ο Πούτιν δεν είχε καμία πρόθεση να τους χαιρετήσει προσωπικά.

Σχετικά Άρθρα