Μεγάλη ανατροπή: Διαδοχικές κακοκαιρίες και μετά… Απριλοδεκέμβριος – “Κανένα καιρικό μοντέλο δεν δείχνει ακραίο κρύο μέχρι τέλη Δεκέμβρη”

 Μεγάλη ανατροπή: Διαδοχικές κακοκαιρίες και μετά… Απριλοδεκέμβριος – “Κανένα καιρικό μοντέλο δεν δείχνει ακραίο κρύο μέχρι τέλη Δεκέμβρη”

Από το απόγευμα προς το βράδυ της Τρίτης αναμένονται έντονα φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα που θα διαρκέσουν και τη Τετάρτη. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, χρειάζεται προοχή, καθώς θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ο μετεωρολόγος του Open αναφέρει πως βροχές θα σημειωθούν από το βράδυ και στην Αττική, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος θα δείξει έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ από τη Θεσσαλία και πιο νότια, θα έχουμε θερμοκρασία περίπου 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Η Τετάρτη θα είναι μία μέρα κακοκαιρίας, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε ήπιες συνθήκες. Από το απόγευμα, όμως, θα υπάρξει ένα πέρασμα μίας σύντομης κακοκαιρίας με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Διαδοχικά κύματα θα κάνουν την εμφάνισή τους έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με το σκηνικό να αλλάζει από την Τρίτη.

Όπως τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, φαίνεται πως θα έχουμε για φέτος… Απριλοδεκέμβριο, καθώς τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως από την επόμενη εβδομάδα μία πολύ θερμή αέρια μάζα έρχεται στη Μεσόγειο και ίσως φέρει στη χώρα μας ακόμη και 25άρια προς την Κρήτη.

Αυτός ο καιρός θα κρατήσει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έως και τις 20 περίπου Δεκέμβρη. Πάντως, κλείνοντας, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως κανένα καιρικό μοντέλο δεν δείχνει ακραίο κρύο μέχρι και τέλος Δεκέμβρη.

Σχετικά Άρθρα