Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: “Ο Σούνακ μας έκανε τεράστιο δώρο”

 Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: “Ο Σούνακ μας έκανε τεράστιο δώρο”

Τη δική της απάντηση στον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας δίνει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο Action24, ότι ο Ρίσι Σούνακ με την στάση του έκανε ένα τεράστιο «δώρο» στη χώρα μας. «Μας έκανε ένα τεράστιο δώρο διότι αυτή η συμπεριφορά ήταν η αφορμή όλα τα μέσα, σε όλο τον κόσμο, να ασχοληθούν με το ελληνικό αίτημα», τόνισε η Λίνα Μενδώνη.

Σημειώνεται ότι ακριβώς την ίδια γραμμή χάραξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι με την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την συνάντηση μαζί του, «το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, απέκτησε μεγαλύτερη δημοσιότητα στην παγκόσμια κοινή γνώμη».

Δεν διαπραγματευόμαστε δανεισμό

Παράλληλα, η κυρία Μενδώνη, σημείωσε στην ίδια συνέντευξη ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται σε καμία περίπτωση τον δανεισμό των μαρμάρων, μένοντας πιστή στην πάγια ελληνική θέση, ότι τα Γλυπτά ανήκουν στη χώρα μας και έχουν κλαπεί από τον λόρδο Έλγιν. «Δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για δάνειο. Εμείς μπορούμε να δανείσουμε». υπογράμμισε.

Το μνημείο είναι ακρωτηριασμένο

Τέλος στάθηκε στην αναγκαιότητα ο Παρθενώνας που έχει ακρωτηριαστεί, να αποκτήσει τα κομμάτια που του εκλάπησαν, σημειώνοντας: «Δεν τα θέλουμε εμείς, τα ζητά το ίδιο το μνημείο. Το βλέπουμε το μνημείο, εγώ το βλέπω μπροστά μου αυτή τη στιγμή. Είναι ακρωτηριασμένο».

Σχετικά Άρθρα