Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε ομοεθνή του – Νόμιζε πως ήταν μαχητής της Χαμάς

 Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε ομοεθνή του – Νόμιζε πως ήταν μαχητής της Χαμάς

Θανάσιμα πυροβόλησε έναν 38χρονο ομοεθνή του Ισραηλινός στρατιώτης, καθώς νόμιζε ότι ήταν ένας από τους δράστες της επίθεσης της Χαμάς που σημειώθηκε στην Ιερουσαλήμ την Πέμπτη (30/11).

Το θύμα ονομαζόταν Γιουβάλ Ντορόν Καστλεμάν και υπέκυψε στα τραύματά του το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ο Καστλεμάν θα γιόρταζε σήμερα τα 38α του γενέθλια.

Η ισραηλινή αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ένας από τους στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) θεώρησε εσφαλμένα ότι ο Γιουβάλ, ο οποίος έδρασε γενναία και θαρραλέα για να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες, ήταν ένας ακόμη ένας δράστης της επίθεσης».

«Ο στρατιώτης αυτός πυροβόλησε προς το μέρος του, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό του και τον τραγικό θάνατό του».

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει τον Καστλεμάν να πυροβολεί έναν από τους μαχητές της Χαμάς, έπειτα να πετάει το όπλο του, να πέφτει στα γόνατα και να σηκώνει ψηλά τα χέρια του στον αέρα κάνοντας σήμα να μην τον πυροβολήσουν οι ισραηλινοί στρατιώτες.

«Συμμεριζόμαστε τη θλίψη των μελών της οικογένειας του εκλιπόντα Γιουβάλ ο οποίος έδρασε γενναία και έσωσε ζωές, και τη θλίψη άλλων οικογενειών που δολοφονήθηκαν στην επίθεση και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» κατέληγε η ανακοίνωση των ισραηλινών Αρχών.

Σχετικά Άρθρα